DinKretaFeries Blog

DinKretaFeries Blog

Om Dinkretaferies blog

.

Nyt fra Grækenland feb 2017

Det sker i Grækenland 2017Oprettet af Karen tir, februar 14, 2017 19:09:54
Her et lille udpluk af nyheder fra Grækenland -fra forskellige medier.
Dette udpluk skal blot opfattes som et forslag til læsning -for der findes mange andre nyheder samt nyheder med et helt andet syn/mening om samme emne.

Lesvos mayor grants prize money to two fishermen who saved hundreds at sea
http://www.ekathimerini.com/215296/article/ekathimerini/news/lesvos-mayor-grants-prize-money-to-two-fishermen-who-saved-hundreds-at-sea
Farmers protest in Athens, but leave tractors at home.
http://www.ekathimerini.com/216181/article/ekathimerini/news/farmers-protest-in-athens-but-leave-tractors-at-home

Greek farmers distributed cabbages for free

http://www.ekathimerini.com/216186/gallery/ekathimerini/in-images/protesting-farmers-distribute-cabbages-outside-parliment


Rethymno Carnival http://www.chaniapost.eu/2017/02/06/videos-photos-rethymno-carnival-has-just-begun/
http://rethymnon.com/Carnival-in-Rethymnon-Crete-Greece/
More about the traditions here http://www.livingincrete.net/apokries.html

11 Greek Beaches Among Europe’s 50 Best Beaches. Sougia Is One Of Them

http://www.chaniapost.eu/2017/02/12/11-greek-beaches-among-europes-50-best-beaches-sougia-is-one-of-them/Fraport Greece To Take Over 14 Greek Airports On March 15 http://www.chaniapost.eu/2017/02/09/fraport-greece-to-take-over-14-greek-airports-on-march-15/


Promise Of Greek Summer Attracts New Flights

http://www.chaniapost.eu/2017/02/07/promise-of-greek-summer-attracts-new-flights/


Charity turns old blankets into winter coats for refugees

http://www.ekathimerini.com/215936/article/ekathimerini/community/charity-turns-old-blankets-into-winter-coats-for-refugees

 • Kommentarer(0)//karen.dinkretaferie.dk/#post88

Hvad sker i Grækenland ?

Nyheder 2015Oprettet af Karen tir, juni 30, 2015 12:27:36

6/7-2015 .Opdatering af nyt se nederst på siden:

AK JA ! Det er mine første tanker i dag mandag den 29 juni. AK - fordi endnu engang -har de internationale medier bevist, at de ikke er neutrale –at de ikke fortæller hele sandheden. At de har interesser, som gør, at de ikke viser hele sandheden –at de elsker deres katastrofale overskrifter som ”dem der maler fanden på væggen”.
Jeg har i årevis blandt andet igennem min blog på DinKretaferie samt med mine skriftlige henvendelser til danske medier –forsøgt at komme ”igennem”med den anden sandhed også -om de faktiske forhold som sker her i Grækenland . Jeg har Skrevet klagebreve til Dr om den ensidige dokumentar en ”roadmovie den græske tragedie” http://karen.dinkretaferie.dk/#post79 som blev afvist af den ”objektive kanal Dr” –jeg har ladet mig interviewe af Dr nyheder i danmark som sørgede for at klippe den anden sandhed fra, der kom ud af min mund - om hvad der faktisk sker her i Grækenland.
Og JA! –der er i dag også en anden side end mediernes beretninger, som jeg kunne læse her til morgen. Benzintanke lukkede og ikke mere benzin.
At det ikke længere er muligt at hæve penge –at Grækenland er på afgrunden. Så hermed vil jeg hermed meget kort berette om hvad jeg her til formiddag her ”LIVE” fra ”den græske afgrund” har oplevet:
1.Indbyggere med stor livskraft og håb og fortsat en hjertevarm overvældende gæstfrihed.
2.Kontakt til alle benzintanke i nærområdet og alle med samme svar: Da mange mennesker er bange for at løbe tør for benzin –har de tømt vores tanke men vi får ny levering om et par timer. Vi betaler kontant til vores leverandør som har masser af benzin endnu, men de har pludselig har fået meget travlt med at leverer benzin og derfor er der ventetid på timer.
3.Kontakt til en bank mand i Kissamos som siger : Jeg blev til morgen kaldt til banken i Kissamos fordi den var løbet tør for penge –nu har vi fyldt den op igen med penge og ændret kreditkort maskinernes system således at grækerne nu kan hæve 60 euro om dagen med deres græske kredit kort og udenlandske kreditkort kan hæve de ønskede beløb som før. Vi regner med at åbne banken i løbet af ugen så de græske pensionister der ikke har kreditkort kan komme og få udbetalt deres pension.
Da alle kredit kort maskiner skal ændres –således at udlændinge fortsat kan hæve som sædvanligt og grækerne kun kan hæve et bekrænset beløb –vil de fleste kreditkort maskiner ikke virke i dag mandag men man regner med at de fleste maskiner fungerer igen som normalt fra i morgen tirsdag.
4.En opringning til mine biludlejekontakter i Rethymnon området : Vi tager fortsat imod kreditkort betaling selvom mange andre ikke gør det og ja der var kø i morges ved mange benzintanke men nu er der ingen kø og fortsat benzin.
5.Imorgen ved ingen hvad der sker –men alle som jeg har talt med i dag - har stadigvæk håbet og troen på i morgen også!

Råd til snarligt kommende feriegæster i Grækenland ? Glæd jer fortsat til en dejlig græsk ferie !

Fortsat god dag herfra fortsat skønne Kreta!

For de af jer som ønsker at se klip om den græske krise –set med andre øjne så er link her:
https://youtu.be/fgWFxFg7-GU?list=PLW_QFsWiV2Ht_m47CyVAeTmky_vVV_e8v

For de af jer som ønsker at se artikler om den græske krise –set med andre øjne så er links her på engelsk :
http://www.truth-out.org/news/item/26112-an-economic-hit-man-speaks-out-john-perkins-on-how-greece-has-fallen-victim-to-economic-hit-menNYHEDER FRA KAREN 19 JULI 2015

Der er fortsat ingen grund til bekymring med at holde og nyde en dejlig ferie i Grækenland uanset hvad diverse medier formidler !
I denne højsæsonstid med et stort antal feriegæster spredt rundt omkring på Kreta -samtidig med falske medierygter om ingen penge i automater -ikke nok mad i supermarkeder -vrede grækere og tyverier -har jeg kun fået positive tilbagemeldinger fra glade feriegæster.

Diverse "skræmmekampagner " i også de danske medier har sat sine "spor" i mange af de henvendelser som jeg fortsat modtager fra kommende feriegæster så hermed :
Her og nu er forbehold som mærkes af feriegæster:
Betaling med Kreditkort.Grækerne har fortsat kun adgang til et begrænset beløb (60 euro om dagen) via bankerne i modsætning til udlændinge, som fortsat har adgang til de vanlige beløb med deres udenlandske kreditkort.
Jeg vil derfor anbefale, at man viser forståelse for dette og betaler kontant og måske også betaler kontant de steder, som tager imod kreditkort.
Årsagen er, at desværre er der mange grækere, som synes at det er flovt og dårlig service ikke at tage imod kreditkortbetalinger -så enten tager de imod kreditkortbetaling, med et håb om, at de på et eller andet tidspunkt snart får adgang til beløbet i banken eller -som mange feriegæster har oplevet - at man kan vente med, at betale en tavernamiddag eller andet - til senere i ferien, idet indehaveren som synes,at det er dårlig service overfor feriegæsten - håber at der kommer en ændring i løbet af få dage således, at man som græker igen kan få adgang til hele beløbet.

Som mange af jer sikkert har opdaget -hvis man har læst min blog igennem tiderne -så er det ikke altid, at medierne viser begge sider af "en sag" og derfor vil jeg hermed opfordre til -at man ikke lader sig fører bag lyset, ved kun at se og læse om en side af hvad der sker og foregår her I Grækenland.
Jeg opfordrer derimod til, at man selv henter informationer fra forskellige steder,som viser flere forskellige sider og holdninger og udfra disse forskelligheder,at man selv danner sig en holdning og mening, og mon ikke at dette gælder med alt her i livet ?
-At man må forsøge at finde sin egen tro på sig selv og ikke lader andre styre ens holdninger og meninger ?


Et eksempel på ensidig medieformidling herunder :

EN SIDE AF ET MEDIE EMNE:

Grækerne amok før afstemning
Tusindvis af vrede grækere samlede sig onsdag aften i Athens gader, hvor de smed brandbomber mod politiet, der bar skjold og hjelme. Politiet svarede igen med tåregas.http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/graekerne-amok-foer-afstemning/5648590

Rasende grækere laver bål og kaster med brandbomber
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7871587/Rasende+gr%C3%A6kere+laver+b%C3%A5l+og+kaster+med+brandbomber/

Brand og bål i Athen: Fredelig demonstration udvikler sig dramatisk.
Vi så før en kæmpe gruppe anarkister, og det er derfra noget af kasteskytset er kommet. Det plejer også være dem, der laver balladen. Det er meget unge og sortklædte mennesker.
http://nyhederne.tv2.dk/2015-07-15-brand-og-baal-i-athen-fredelig-demonstration-udvikler-sig-dramatisk

Grækernes vrede over de reformkrav, som internationale kreditorer har stillet, tager til, mens hele Europa afventer resultatet af en afstemning i landets parlament.
Kære læser. Det er i strid med lov om ophavsret at kopiere og videresende artikler uden brug af det officielle link: http://borsen.dk/nyheder/politik/artikel/1/307534/baal_og_brand_i_athen_demonstranter_kaster_benzinbomber_mod_politiet.html#ixzz3gEE7uu4B

Vrede over reformer i Grækenland: Bål og gas i gaderne.
Grækernes vrede over de reformkrav, som internationale kreditorer har stillet, tager til, mens hele Europa afventer resultatet af en afstemning i landets parlament.http://www.information.dk/telegram/539632

Bål og Brand i Athen.Græske demonstranter kastede Molotov cocktails i dusinvis afsted mod politiet foran det græske parlament....http://www.pressreader.com/denmark/ekstra-bladet/20150716/281698318428966/TextView

EN ANDEN SIDE AF SAMME MEDIE EMNE:

Most suspects arrested in anti-austerity clashes are from abroad
http://www.ekathimerini.com/199635/article/ekathimerini/news/most-suspects-arrested-in-anti-austerity-clashes-are-from-abroad

Greek debt crisis news: 14 people arrested during violent protests in Athens - but not one of them was from GREECE
http://www.independent.co.uk/news/business/news/greek-debt-crisis-news-14-people-arrested-during-violent-protests-in-athens--but-not-one-of-them-was-from-greece-10393386.html

Arresterte demonstranter i Hellas var ikke greske Over halvparten av dem var utlendinger.
http://www.dagbladet.no/2015/07/18/nyheter/utenriks/hellas/demonstrasjoner/40192537/

Og hvem ved ? Måske var der også på denne demonstration en stor gruppe af fredelige "demonstranter" som var få meter fra "ballademagerne" ligesom dengang i 2011 -men som medierne aldrig viste ?
http://karen.dinkretaferie.dk/#category21
 • Kommentarer(0)//karen.dinkretaferie.dk/#post87

"Karens levende avis"

Karens nyheder 2013Oprettet af Karen lør, februar 16, 2013 18:51:07


Selvom jeg føler mig godt udrustet til at udtrykke mig skriftligt -så er det, som man oplever som indbygger i Grækenland, efterhånden blevet umuligt at udtrykke, så man kan forstå det , når man ikke selv bor i landet.Ingen ord føles stærke og beskrivende nok.


Jeg har i tidligere indlæg nævnt mediernes store rolle i de meninger, som man danner sig om, hvad der foregår i Grækenland.Meget få har mulighed for at opdage,den "anden side" af ikke kun hvad der sker i Grækenland, men generelt med hvilken som helst nyhed som bliver formidlet -findes der næsten altid en anden side af en sag -den bliver dog sjældent formidlet.
Er der mon mange der har tænkt på,hvem der styrer, hvad der bliver formidlet igennem medierne ? at de fleste nyheder verden rundt er styret af det såkaldte Reuters ? Hvem checker Reuters formidling ? Ingen.Så snart der bliver givet en nyhed af Reuters bliver den ubehandlet formidlet videre som sandheden.
Man kan dog på internettet finde artikler om adskillige sager, hvor man har anklaget Reuters for, at have manipuleret med sandheden - men uanset så er og bliver de verdens "Medie Vorherre" og det ser ud som om, at det er deres medie filosofi, som er udgangspunktet for individuelle medier rundt i verden -for hvorfor bliver mangt og meget ellers sorteret fra, når det ikke passer ind med Reuters nyheder om samme emne ?
Det har jeg fået en smagsprøve på fra flere forskellige danske medier -Dr radioavisen som i sin tid fik min mere sandfærdige beskrivelse af hvad der sker i det græske og hvor mine ord som ikke "passede" ind i det gængse mediebillede blev klippet fra.Min klage over Dr2 temaaften "den græske tragedie" hvor der blev formidlet "halve oplysninger " af det "objektive" medie Dr som afviste klagen fordi det var en personlig "roadmovie" og ikke en nyhedsudsendelse.Klagen og svaret kan ses i et tidligere indlæg her på bloggen http://karen.dinkretaferie.dk/#post79

Mange mails og artikler har jeg sendt til danske medier -uden at kunne "få hul igennem".Sidste gang var forleden dag,hvor jeg sendte dette link til de store nyheds kanaler i Danmark og fik endda kvittering på at min mail var læst -et videoklip med de sultne grækere som kæmper for at få en lille pose med grøntsager forleden dag -fra Athen by, hvor de mange græske landmænd som kæmper og demonstrere for overlevelse -som en del af deres demonstration - skænkede 5 tons gratis grøntsager til de sultne indbyggere i Athen by til uddeling.
Link til video klippet her som er på græsk men ord er unødvendige ! Er klippet mon blevet vist i de dk medier ? hvis nej -hvorfor mon ikke ?

http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Society/%CE%95%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%BC%CE%B5--%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B5%CF%82--%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%B1-%CF%86%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA.aspx

Landmanden i højtaleren man kan høre i klippet kritiserer den respektløse måde hvorpå grøntsagerne uddeles og uddelerne bliver gentagne gange bedt om at vise respekt både for grøntsagerne og modtageren som landmændene altid har haft respekt for og arbejdet for "med sved på panden" - og give hver pose i hånden.

Jeg er selv et menneske, som igennem livet har fulgt mangt og meget igennem diverse medier og dannet mine meninger om mange emner igennem disse.
Mindre bevidst har jeg været - indtil fornylig om,-at samme kilder har dannet mine meninger så dybt, at de har "farvet" mine udvekslinger af meninger med andre mennsker om dit og dat.For realistisk set -hvor skal man suge til sig af viden om, hvad der sker ude i verden -hvis det ikke er igennem medierne ? Man lærer måske, at sorterer fra og bilder sig måske også selv ind, at man selv danner sine meninger og ikke sluger alt hvad man hører.Det har jeg ihvertfald selv bildt mig selv ind igennem mange år.
Derfor har det været en ubeskrivelig chokerende oplevelse, at man som indbygger i Grækenland i denne krisetid -nu kan se så klart og med så mange beviser,at medierne kun formidler en side af en sag -at de manipulerer med sandheden -udelukker vigtige oplysninger, som ellers ville give mulighed for, at man selv tager stilling som individuel.Og i Grækenlands tilfælde er det denne manipulation som idag gør, at den katastrofale humanitære situation bliver holdt hemmelig for verden.
At der laves såkaldte "mediekampagner" om et emne og som sætter sig fast som urokkelige holdninger hos mange mennesker og pårvirker deres holdning til efterfølgende emner som er relateret med "kampagneemnet",
En af "startsskud" kampagnerne mht Grækenland var-at "grækerne er dovne og de snyder og betaler ikke skat".Derefter gik man igang med de mange indgreb fra Eu for nu havde man retfærdiggjordt indgrebene og holdingen til disse, ville blive accepteret bedre verden rundt -efter "startsskuds kampagnen".
Ingen har f.eks nogensinde nævnt, at det ikke kan sammenlignes -det at betale skat i f.eks dk som i Grækenland. -I Danmark ville der være kommet et kæmpeunderskud hvis mange ikke betalte skat fordi staten også gav "noget igen" i form af udgifter til den sociale sektor -sygesikringer -pensioner -etc.Udgifterne i Grækenland til dette er på et absolut min niveua -for der er ingen bistandshjælp -ingen offentlig pension -ingen offentlig sygesikring -etc.Dette bliver betalt af indbyggeren selv via løn/forsikring.Og er der nogen som har tænkt over hvorledes mange lønmodtagere i Grækenland som får tilbagebeholdt skat af deres løn -kan snyde med at betale denne ? Og Ingen medier har f.eks beskæftiget sig med de tårnhøje beløb og besiddelser som magtfulde mennesker har skovlet til sig og som den dag idag fortsat ingen konsekvens har fået -alt imedens at mange indbyggere i Grækenland ikke har husly og mad på bordet hver dag.

Så hvorfor dette store underskud som der tales så meget om ? Kan det virkelig være pga at den almene græker ikke har betalt den rettige skat af en dengang gennemsnitsindkomst på 7000-8000 kr om måneden som idag nu er mindre end 50% af det beløb - hvis man overhovedet får udbetalt sin løn ?Kan det virkelig være pga pensionisten der dengang fik 2600 kr om måneden fra sin egen betalte pension/sygesikring og som idag skal leve for 2400 kr om måneden og som nu står overfor en sygehjælp som er så dårligt fungerende pga de mange øk indgreb, at de selv skal betale for adgang til læge og medicin i mange perioder og som de fleste iøvrigt ikke er istand til ? Kan disse mennesker virkelig have været med til at ruinere den græske økonomi ? Det er nogle af dem det idag er gået hårdest ud over - enten ved at man er blevet arbejdsløs uden arbejdsløshedsunderstøtte eller arbejder for en løn på 3000-4000 kr om måneden -altså når man får løn udbetalt - for det er der ingen fast regel mere -at man får løn udbetalt når man arbejder i Grækenland.Der er ingen fast regel om at man er forsikret i sygesikringen selvom man har betalt sin sygesikring.Blot få eksempler blandt mange....

Uden nogen form for overdrivelse -er Grækenland idag -i en akut menneskelig katastrofe som koster liv hver dag -enten pga selvmord -ringe adgang til sygehjælp -hjemløshed og ingen mad.Og der er ingen tegn absolut nogen steder på at der bliver bedre forhold - et stort tværtimod !!! Og det er den barske sandhed som medierne endnu tier med.
Hvormange menneskelige ofre skal Grækenland komme med -før man reagerer ? Ok -indtil nu er der ikke nogen der ved hvormange er døde af eksempelvis ringe adgang til læge og medicin hjælp -der er kun statistikker over selvmordsprocenten som de sidste 2 år er steget med 40% i grækenland og ca 4000 mennesker har taget deres liv de sidste 2 år i Grækenland.

Mange af de mennesker der endnu har tag over hovedet lever uden strøm -mad og de mest basale menneskelige behov.Den græske nationaløkonomi er blevet "smadret" af de mange økonomiske indgreb af de kloge økonomer fra Eu -og ordet "smadret" er ikke overdrevet - især når det gælder fastlandet, hvor fabrikker og virksomheder -butikker store som små -i større omfang end øerne -har været nødt til at lukke og sat folk på gaden fra den ene dag til den anden -ofte uden økonomisk støtte overhovedet og med ubetalt løn fra flere måneder.

De kloge økonomer sendt fra EU/IMF som har haft det overvejende ansvar for de økonomiske indgreb i Grækenland indrømmer ind imellem, at det måske ikke er gået som de havde regnet med -at deres indgreb ikke har haft det positive resultat de regnede med, -men istedet overvældende store arbejdsløshed - store virksomhed/butiksdød -men samtidig sørger de for at kaste ansvaret over på den græske regering som ikke har udført indgrebene effektivt nok og at skatteopkrævningerne endnu ikke fungerer som de skal.Men hvordan skal de kunne kræve beløb ind hos mennesker der ikke har arbejde -eller ikke får løn -eller i det hele taget ingen indtægt har mere ? 1 ud af hver 4 indbygger har idag intet arbejde og indenfor ungdommen optil 25 år er arbejdsløsheden tæt på 60%.


Hvis ord var stærke nok -så ville enhver læser i dette øjeblik forstå -at det der sker i Grækenland er en menneskelig katastrofe, som nu er på et niveua, hvor der bør råbes til verden -et stort SOS og at det som alle tror er en redningspakke har konsekvensen -en stigende humanitær katastrofe og at et overvældende antal menneske rettigheder bliver overtrådt.
Indbyggerne i Grækenland forsøger at gøre verden opmærksom på dette på mange måder men man formår ikke at få "hul igennem" til medierne som blot koncentrerer sig om forsøget på at fremvise de demonstrerne indbyggere som forkælede og voldelige, istedet for at medierne formidler den faktiske sandhed - grækernes desperate forsøg på at stoppe den humanitære katastrofe og de mange overskridelser af de mest basale menneskelige rettigheder.
At et stort SOS råb endnu ikke er hørt -er måske nok fordi, at årsagen til katastrofen er overvejende Eu/IMF og deres"kloge" økonomiske indgreb for at "redde Grækenland" en hjælp som nu har forårsaget så stor en økonomisk katastrofe (uden mange fremtidsudsigter for at Grækenland igen selv kan komme på øk "fode igen") samt med en humanitær katastrofe med et så stort SOS -ville ikke lyde så godt og slet ikke være tillidsvækkende til Eus "såkaldte økonomiske redningspolitik".
Og nu er der jo heller ikke tale om nogen såkaldt "diktator" der sidder i et mellem/sydøstlig land og "mishandler" sine indbyggere som skal reddes fra det onde "hvor man jo ikke er langsom til højt at påråbe en "redning" af de stakkels indbyggere som jo har menneskelige rettigheder.

Jeg fristes til at tro -at kampagnen med holdningen om "at de dovne og skatteundvigende grækere jo selv har været ude om det" -også ser ud til at være så stor en succes og har stemplet sig så meget fast i folks hjerner -at man ikke reagerer uanset hvad man hører og ser.
Der er dog hist og pist -enkelt personer der forsøger et "SOS råb" -bla en engelsk journalist som har fået "hul igennem" på avisen guardian, hvor hun arbejder og har netop skrevet en artikel om et nødråb som er blevet oversat i avisen information se link http://www.information.dk/comment/670292

EU kunne i sidste måned efter utallige græske opråb, ikke længere vende det blinde øje til de sultne børn i det græske skoler - så der er nu givet et beløb til en sandwich om dagen til nogle af de mange skolebørn som møder op i græske skoler og som er så desperate af sult, at nogle lærere har forsøgt at hjælpe med mad.Men skolebørnenes sult er en meget lille del af den humanitære nød der idag eksisterer i Grækenland.Hvis nogen skulle være i tvivl -så er den mest ofte årsag til de sultne børn - arbejdsløse forældre og ofte uden indtægt - som de økonomiske indgreb har forårsaget for der er skam også blevet lavet indgreb overfor retten til arbejsløshedsunderstøttelse.

Til sidst -for de som måske sidder og undre sig over og som de fleste indbyggere i Grækenland godt er klar over -Hvem er nogle af de mange som fortsat sidder med de største besiddelser og som fortsat ikke bliver berørt -hovedsagligt fordi de sidder på magtfulde poster og ikke kan "røres" ?
Jeg har i et tidligere indlæg fra den 29 oktober nævnt Lagarde listen som indeholdt ca 2000 grækere der har haft skjulte bankkontoer i udlandet med et samlet beløb på ca 2 milliarder dollars og listen som på mystisk vis var "blevet væk" i det græske parlament.Den dengang græske finansminister Papakonstantinou havde som jeg nævnte -desværre mistet den og kunne ikke finde den i en periode.Listen blev så fundet af en græsk journalist som blev anholdt pga fundet.
Det sidste nye med denne liste -er ikke - at bankkontoernes indehaverer har fået nogen konsekvens - men at den dengang franske finansminister Christine Lagarde og som idag er chef for den internationale valuta fond IMF og som havde sendt listen til den græske regering år tilbage -undrede sig over hvorfor det nøjagtige antal på listen som blev nævnt i medierne var 3 mindre end på den liste som hun havde sendt i sin tid.Så hun sendte den fulde liste endnu engang og lavede en offentlig kommentar om at der åbenbart var blevet fjernet 3 navne efter modtagelsen i Grækenland.
De 3 slettede navne viste sig alle at være i familie til finansministeren som i sin tid havde mistet listen og ikke kunne finde den.Mange medlemmer i det græske parlement krævede en undersøgelse pga mistanke om at finansministeren havde været ansvarlig for sletningen af de 3 navne og med bankkontoer indeholdende tårnhøje beløb.Samtidig var der nogle journalister der tog emnet op i nogle græske medier -om den græske grundlov som beskytter alle græske ministrer -at disse ikke kan få en retslig konsekvens uanset hvad de har foretaget sig når deres regeringstid er afløst af ny regering.For uanset hvad undersøgelserne viser mht sletningen kan man pga denne lov ikke anholde finansministeren uden en kompliceret process og som kræver flertal i parlamentet -en process som jeg vil undgå at beskrive her.
Til sidst her som er lagt på som kommentar fra en læser George på mit sidste indlæg i oktober måned om hvormeget de græske ministrer fortsat får I løn og ejer som en stor kontrast til det økonomiske niveua i den græske befolkning.
Det er heller ikke uden problemer at eje 27 bygninger -for den tidligere minister Venizelos forsøgte at få befolkningens medlidenhed i et tv interview sidste år - hvor han udtalte at han da også havde svært ved at betale de nye ejendomsskatter.
Inden de nedenstående oplysninger vil jeg afslutte dette indlæg med endnu engang at påpege at Kreta fortsat fungerer optimalt som ferieø !!! Der er absolut ingen grund til bekymring om at man ikke som sædvanlig har adgang til de sædvanlige faciliteter som fortsat fungerer takket være de arbejdsomme grækere der enten arbejder for en minimal løn eller slet ingen! Læge og sygehjælp fungerer som altid optimalt i de private klinikker som feriegæster har adgang til.Og krisen er ikke tydelig for de fleste feriegæster som besøger Kreta -andet end flere lukkede butikker -flere tiggere og mindre lokal bil/restaurent trafik..
Og indbyggerne har mere end nogensinde brug for at der kommer glade feriegæster og støtter dem på alle måder i en svær tid!! Og ønsker man at hjælpe "aktivt" med eksempelvis mad og medicin så er der link med oplysninger om dette på Dinkretaferies forside.

Det var hermed Karens levende avis for idag.Håber at indholdet har kunnet "fordøjes" af de fleste. • Kommentarer(0)//karen.dinkretaferie.dk/#post84

Nyt fra Karen !

Karens nyheder 2012Oprettet af Karen man, oktober 29, 2012 00:14:17

Hvad laver Karen og hvad sker der omkring hende i det græske ?
Jeg vil lige starte med et billede af dagens vejr -for nu har vi efter nogle dage med koldere vejr og en del regn igen haft sommerligt vejr her på Kreta !

En af de få ting jeg virkelig savner i livet -måske som så mange andre -er tid nok til alt det jeg ønsker til alle gøremål der ligger mig på hjertet.En af disse er at opdaterer min blog lidt oftere med lange nyheder fra Kreta !
Efter en meget travl sommersæson med mange glade feriegæster er jeg nu inde i en anden travl periode -nemlig at køre ud og bese nye dejlige ferieboliger til næste år -tage billeder af disse -lave beskrivelser -måle afstande fra boligen til diverse og derefter gøre boligerne tilgængelige på hjemmesiden.Samtidig med et stort antal besvarelse for ferielystne gæster i 2013 blot for at nævne meget få af mange gøremål...

Jeg er dybt taknemlig over at jeg har et arbejde som jeg elsker højt og som også er en livstil for mig i så høj en grad at arbejde og privat ofte er et og derfor "smuldre tiden let ud af mine hænder"

Men nu vil jeg omsider -skrive et par ord om hvad der sker her omkring mig -og på et senere tidspunkt vende tilbage med lidt flere emner og nyheder -for der er mange og hvis tiden tilladte det -kunne jeg sagtens skrive en roman om hvad der er sket og sker her i det græske siden mit sidste indlæg måneder tilbage.

TAK FOR DEJLIGE STUNDER!
Μen allerførst, så vil jeg sige tak til de mange dejlige stunder med danske feriegæster i løbet af også denne sommer, som også er blevet til mange berigende samtaler om alt mellem himmel og jord her i det græske -og naturligvis også om krisen.Det har været lærerigt også for mig -at se mangt og meget fra et dansk synspunkt udfra også de kilder der er tilgængelige i det danske land omkring krisen her i Grækenland.
Jeg forstår at de fleste feriegæster har haft svært ved at se og mærke krisen på deres ferie -for den del af Grækenland der stadigvæk lever et nogenlunde normalt liv -ved at arbejde og havde bil samt gå ud og spise har jo været de synlige.Og et meget stort antal feriegæster har derfor tænkt at de mange store lånebeløb fra Eu åbenbart har hjulpet og er kommet den almene græker til gode.
De ikke synlige har været de grækere som ikke længere har arbejde -bil samt mulighed for at være ude i restaurentslivet.Sidstnævnte har meget få feriegæster selv tænkt over.Mange har dog oplevet flere tiggere end andre år hvis de før har været på kretaferie.

Hvad der sker i det politiske liv her i det græske vil være en for stor tidsluger at skulle beskrive men jeg kan da skrive et om 2 emner som er meget oppe i medierne i disse dage.

DET POLITISKE PARTI CHRISI AVGI -GRÆKERNE DER SÆLGER SIN SJÆL.
Det ene er det såkaldte politiske parti Chrisi Avgi som af mange bliver betegnet som et facistparti -ikke mindst fordi de vil have udlændinge ud af landet, vist mest de som ikke har papirene iorden.Der har været ikke så få sammestød mellem tilhængereaf partiet og befolkningen og partiet har vakt harme hos mange grækere ikke mindst pga de voldsomme episoder og de facistlignende holdninger som mange mener at de har.
Derudover har mange være chokeret over det store antal tilhængere som partiet fik ved sidste valg.Min kommentar til dette emne er, at mit største chock mht til dette parti har været, at få at vide af personer i min omgangskreds, som har haft venner der er blevet tilhængere af dette parti -når jeg skriver har haft venner -så er det fordi de ikke længere er venner, fordi de ifølge min omgangskreds " har solgt deres sjæl til dette parti" fordi at man er blevet tilhængere udfra den eneste grund,at de får 400 euro om måneden ved at skrive under på at man er tilhænger/medlem af dette parti og ekstra beløb hvis man er med til at lave diverse demonstrationer/episoder på gader.Når jeg har spurgt til hvorledes dog det kan lade sig gøre at der er penge til dette -har jeg fået svaret -at de kommer fra Tyskland fra politiske grupper der har samme holdning som det græske parti. I en tid hvor mange grækere sulter og mange ikke har nogensom helst indkomst,er det for stor en "fristelse" ikke at "sælge sin sjæl".Dette har jeg fra min omgangskreds og ikke fra medierne.

LAGARDE LISTEN OVER SORTE PENGE I SCHWEIZ -ADVARSEL !!MAN KAN BLIVE MEGET RUNDTOSSET AF AT LÆSE DENNE.
Et andet emne i disse stunder -er den såkaldte "lagarde liste" som for uger tilbage kom i medierne -en liste der i 2010 blev givet af det franske finansministerium for at hjælpe den græske regering via listen -at afsløre de ca 2000 personer som listen indeholder - som har "sorte" beløb i schweiziske banker.Listen var iøvrigt en del af det materiale som blev stjålet af en ansat i 2007 i Schweiz for normalt er disse navne jo ikke tilgængelige.Hvordan en fransk regering kan give stjålent materiale videre -tja -i min verden pt er alt snart muligt...
Omtale af listen kom frem i de græske medier for ca en måned siden -hvor der blev meddelt af den græske regering at listen desværre -ja den var pist væk ! Meddelelsen kom iøvrigt samtidig med at der fra anden side netop var blevet afsløret en anden liste med 120 personer hvoraf de ca 30 var politikere der den dag sidder i det græske parlament og incl formanden for parlamentet -som alle var under mistanke om korruption af store beløb og som skulle undersøges nærmere af det græske retsvæsen.(dvs en har i mellemtiden begået selvmord -en er trådt tilbage og ja -fortsætter følger måske)
Nuvel -tilbage til Lagarde listen - hvordan kunne den blive væk ? Hvis man formår som læser i den kommende forklaring-at bevæge sig ned på et "børnehaveniveua" -så vil det være bedst for forståelsen -og den kommer her i forkortet version-forklaringen som kom i de dage fra den græske regering deriblandt den forrige Finansminister af landet Grækenland Venizelos.Det skal lige tilføjes,at jeg bruger en del tid på denne historie for at give et indblik i hvilket niveua den græske befolkning mere end ofte er udsat for -fra de ansvarlige mennesker som sidder og regerer Grækenland i disse svære tider.For niveuaet er ikke af ny dato eller overhovedet et engangs tilfælde!
Der var engang et usb stick med omtalte liste -og den blev givet af den dengang franske finansminister Christine Lagarde som idag er chef for den internationale valuta fond IMF til det græske finans ministerium i 2010.Den er sørme blevet væk fra dengang og vi ved ikke noget om den -udtalte den nuværende græske finansminister Stournaras.Samtidig kunne en ansat fra det græske finans ministerium pludselig huske og fortælle,at han var den som havde modtaget det lille usb stick med listen og taget et par stykker af navnene ud fra listen og givet disse til chefen for Grækenlands financial crimes i begyndelsen af 2011 og den fulde liste gav han til den ansvarlige på samme afdeling -til en herre der hedder Hr Diotis og dette i juni måned 2011.
For nylig fortalte Hr Diotis at han fik skam listen på usb sticket fra den dengang fungerende finansminister Papaconstantionou i juni 2011 -den samme måned denne finansminister forlod sit embede og finansministeren har senere fortalt -at eftersom han var på vej væk fra sit embede -var det lidt fortravlet hvad der skete med usb sticket -så han afleverede det bare videre uden at tænke videre over hvor den så blev af derefter.(Dvs senere bliver denne historie ændret til -at han nok alligevel ikke har afleveret den videre til Hr Diotis -der var jo så megen flytte forvirring!)
Hvor kom vi nu fra -jo Hr Diotis har nu fået usb sticket af 2 forskellige personer (der findes kun 1 usb stick men alt kan lade sig gøre her i det græske) og nu giver Hr Diotis usb sticket videre til partiet Pasoks leder Venizelos som senere blev finansminister af Grækenland.Og hvad gør han ? Jo han giver det til Samaras som nu er Premiere minister af Grækenland.
Men hov -Hvorfor gik der så lang tid -ca et års tid fra at Venizelos har fået usb sticket og til han giver det videre ? UPS ! og ikke usb ! Jamen han vidste jo faktisk ikke hvad der var på usb sticket,for det var der ikke nogen der havde fortalt ham - så det blev lagt i en af hans skuffer -men senere fik han hukommelsestab og havde slet ikke fået sticket, som han havde fået af Hr Diotis og det var med stor vrede at Hr Venezelos måtte forklare alle sine partifæller -for han var jo partiets formand -om at de slet ikke havde grund til at miste tilliden til ham som de fleste havde udtrykt efter at det var gået op for dem at han faktisk har haft listen/usb i så lang tid uden at gøre noget.Nåh men anyway listen den ender så hos samaras som idag er Grækenlands Premiere minister -men det gjorde den så ikke alligevel -for han har aldrig fået den - for den der havde givet ham den -altså finansministeren Venizelos havde jo fået hukommelsestab og han havde jo heller ikke fået den alligevel.Så hvor er listen henne?
Idag den 27 oktober er der så en journalist der også er redaktør på en avis og han offentliggøre listen -Hurra den er fundet !! Men nej -få timer efter bliver han arresteret -med anklage om bla overtrædelse af offentliggørelse af personlige oplysninger og som måske slet ikke er korrekte - fordi pludselig er Lagarde listen måske slet ikke troværdig alligevel --altså den liste som er blevet taget så alvorligt hvor den dog var henne -af de mange omtalte politikere.
Journalisten udtalte ved anholdelsen:" Istedet for at anholde tyve og ministre som handler udlovligt -anholdes sandheden" Og en anden udtalelse: Den græske regering tager fra pensionerne og samtidig gemmer de listen med skatteundragere.

Listen indeholder som sagt tæt på 2000 personer der ialt skal have udført fra Grækenland et beløb på næsten 2 billioner dollas.Listen indeholder navne på bla forretningsmænd --journalister -politikere -advokater og læger samt mennesker med mange forskellige erhverv.Listen er på dette link http://on-news.gr/2012/10/26/deite-ola-ta-onomata-tis-listas-lagkarnt/ (hvis den ikke er blevet væk imellemtiden)

Her et eksempel på hvordan anholdelsen er blevet videregivet i det græske medier idag: Første billede Venizelos :Han har gemt listen og hvad så ? Næste billede af den daværende Finansminister af Grækenland Papakonstantionou :Han har mistet listen og hvad så ? og det sidste billede af den anholdte Journalist : Han har Offentliggjordt listen -straf ham!


Og nu til noget helt andet -og en afslutning på dette indlæg:

DEN LOKALE SKOMAGER OG BAGEREN!
Forleden kom de første regnskyller til Kreta også og lidt koldere temperature -efter en oktober måned med sol og 25 grader de fleste dage -så mange efterårsferiegæster nød nogle af de sidste tørre og solrige dage før de kraftige regnskyl dækkede hele Kretas nordkyst.Så frem kom støvlerne -og de skulle jo laves med nye såler -så jeg måtte ind til den kære Thomas -som har sit gl skomagerværksted i chania -med mine 2 par støvler som skulle have nye såler på hælene -her er Thomais og det kostede 4 euro pr par støvler med nye hæle og så havde han pudset dem så fine ! Så det kan anbefales at tage sko med til Kreta på næste ferie og få lavet dem hos Thomais..(adresse følger en anden dag!)

Derefter sluttede jeg af med et besøg hos en af de ældste bagere i Chania og som er nabo til skomager Thomais -herunder billede af dette skønne traditionelle bageri hvor de stadigvæk bager i stenovn!
Og nu bliver det ikke til mere for denne gang -så god uge til alle her imorgen mandag -hvor alle grækere jo ønsker hinanden en god uge og på torsdag ønsker alle hinanden en god måned.Stadigvæk. • Kommentarer(3)//karen.dinkretaferie.dk/#post83

Generalstrejke den 26 sept

Karens nyheder 2012Oprettet af Karen tir, september 25, 2012 19:30:43
Mikis Theodorakis vil være en af de mange der imorgen er at finde blandt folket i Grækenlands landsomfattende demonstrationer -ikke mindst hans musik vil som sædvanlig
kunne høres ved demonstrationerne i hele Grækenland.
Mikis som under mi

litærjunta tiden huskes af alle som mennesket med en jernvilje som kæmpede for demokratiet og hvor hans musik blev forbudt og han selv blev fængslet og tortureret.
Idag står Mikis musik som symbol for kampen for demokratiet og friheden og ikke mindst endnu idag - de menneskelige rettigheder.En af hans sange kan høres på dette link.
Inden man måske har lyst til at fordømme morgendagens landsomfattende demonstrationer og dermed også generalstrejken i Grækenland imorgen( Strejken skulle efter hvad jeg har fået oplyst ikke omfatte lufthavnspersonalet)-så send evt en forstående tanke til de mange grækere der blot ønsker at få betalt en løn for deres arbejde -de få der endnu har et sådant -til de mange syge og ældre mennesker i Grækenland der ønsker adgang til lægehjælp og medicin -skole børn der ønsker undervisning under menneskelige vilkår og ikke mindst mætte maver hver dag -blot for at nævne lidt af meget -og måske kunne enhver stille sig spørgsmålet om hvordan man selv ville forholde sig, hvis man selv en dag var udsat for dette samt ens kære.At få halveret sin løn fra den ene dag til den anden -blive fyret fra den ene dag til den anden uden understøttelse eller et symbolsk beløb og miste sin ret til at få adgang til de mest basale menneskelige behov/rettigheder som rigtig mange indbyggere, har betalt for i løbet af et langt liv.
Ville man komme med en reaktion ? Og hvilke reaktioner er mulige,for et nødråb ud til de "højere magter" og verden i det hele taget ? Måske er det på tide for alle at vise lidt menneskelig forståelse og ikke lade de ensidige medier om at retfærdiggøre alle disse brud på menneskets basale rettigheder -ved at sprede ord om dovenskab og undladelse ved at betale skat.
http://www.youtube.com/watch?v=dbh7K_r0Xl8

 • Kommentarer(1)//karen.dinkretaferie.dk/#post82

Karen har spurgt ?

Karens nyheder 2012Oprettet af Karen ons, september 19, 2012 19:49:39

Alle de store millionbeløb som de flinke eu mennesker har givet i lån til Grækenland -hvor er de henne?
Jeg har spurgt alle mulige og ingen ved hvor de er?
Jeg har spurgt mine græske venner der ikke har fået deres løn/fulde løn i flere måneder -jeg har spurgt de mange syge mennesker der ikke længere har adgang til medicin og lægehjælp betalt af deres egen betalte sygesikringen -
jeg har spurgt nogle af Grækenlands kommuner som nu er lukkede i de næste dage da kassen er ved at være tom for alle landets kommuner -
jeg har spurgt nogle af de mange der kommer i kirken hver dag for et gratis måltid mad -
jeg har spurgt personalet på hospitalet hvor der ikke er de mest basale behov for lægebehandling -
jeg har spurgt de mange som endnu får lidt i løn -med optil 50 % nedgang -
Jeg har spurgt nogle af skolebørnene som ikke har adgang til de mest basale materialer i græske skoler og med ingen udsigt til opvarmning på skolerne til vinter -
Jeg har spurgt græske patienter som ikke længere kan få sin kræft behandling fordi der skal betales af egen lomme -
jeg har spurgt grækeren som nu arbejder for 2 euro i timen -
jeg har spurgt den kommende pensionist som skal vente optil 2 år for at få sin pension igennem uden tilbagevirkende kraft -
og jeg har ikke kunne spørge nogle af de mange grækere som der hver uge i nyhederne -berettes om,har taget deres eget liv - men jeg har spurgt mig selv hvorledes verden kan være så barsk med deres selvretfærdighed og lade andre mennesker lide så meget.

 • Kommentarer(3)//karen.dinkretaferie.dk/#post81

Valgdag i Grækenland

Karens nyheder 2012Oprettet af Karen søn, maj 06, 2012 11:10:07

Idag søndag den 6 maj går grækerne til folketingsvalg.

I et land hvor man i mange år har haft fast tradition om hvem man stemmer på -ofte fra generation til generation -går grækerne idag til valg med et kraftig brud på denne tradition.Ikke mindst hvis man i de mange år har stemt på et af de store partier Pasok og Nea Demokratia som skiftevis har siddet som regering de sidste 38 år.

Brud på denne tradition har dog ikke skabt nogen klarhed og tillid om hvem man så skal stemme på -men der føles en sikkerhed om at der må en ændring til i Græsk politik og derfor må man stemme på et af de små partier der ligger til venstre for midten.Det er hvad man hører fra mange grækere.Der er iøvrigt ialt 32 partier der stiller op til valget !

De især sidste måneders mange afslørninger af korruptioner indenfor den Græske regering og offentlige sektor -får min realtistiske sans til at være skeptisk overfor et sandt valgresultat.Det er tankevækkende at det store parti Nea Demokratia går frem ifølge statistikerne samtidig med at stemningen og udtalelser i den græske befolkning er det modsatte.

Iøvrigt er det jo ikke alle der kan stemme i Grækenland !!! Er man f.eks handicappet eller ældre med fysiske problemer og ikke har mulighed for at bevæge sig hen til valgstedet, så kan man ikke stemme -da der ikke findes nogensom helst anden måde at stemme på end på selve valgstedet.Og der er iøvrigt stemmepligt i Grækenland -dog har man ikke indtil nu givet bøder til folk der ikke stemmer.

Idag kritiseres flere valgsteder for at de har valgsted flere etager oppe så det er svært/eller umuligt for de der har fysiske problemer at komme til at stemme.Samtidig har flere grækere oplevet,at de har været på valgstedet og at der ikke var valgsedler fra nogle af de små venstreorienterede partier.De lokale græske "Borgerservice" kontore rundt omkring i landet -skulle idag være åbne for borgere der ikke befinder sig i deres hjemegn ved at give en formular som skal medbringes til valgstedet for at man kan stemme når man befinder sig i en anden by/egn end den man bor.Tilsyneladende fungere dette ikke som planlagt -mange af kontorerne er lukkede og mange af de som er åbne, har ikke de nødvendige formularer til grækerne der henvender sig -og borgerservicen sender derfor borgerne til politiet vedrørende formularen og politiet sender dem tilbage til Borgerservice .-for ingen har de nødvendige formularer.En udtalelse fra en repræsentant i den græske regering til en tv kanal -er at det ikke er nødvendigt med denne formular for at stemme -men på valgstedet kræver man fortsat formularen for at lade grækerne stemme. Kaos og forvirring `?`

Med dette præg af dårlig og manglende organistation vil det være realistisk at tro,at det eneste der kommer til at være korrekt er valgresultatet ????

Ønsker man at vide mere om den græske valg procedure og bla reglerne om partiernes indtræden i parlementet -kan man læse om det her på dette link (på engelsk)http://www.keeptalkinggreece.com/2012/05/04/greece-elections-2012-voting-procedures-threshold-results-schedule/

Mikis Theodorakis -den kendte græske musiker som i sin tid tog initiativ til organisationen "Spitha" -( En ikke voldelig modstand mod nutidens politik i Grækenland) sender i disse dage denne besked til det græske folk som imorgen har folketingsvalg: Her dansk oversættelse af beskeden som man kan se på græsk herunder på billedet.
Hvordan jeg vælger at stemme.
• Jeg husker, - husker historien om min hjemegn og vores historie som et folk.
• Jeg husker hi...storien om de politiske partier og ikke mindst dem, der regerede de sidste 38 år.
• Jeg laver mine egne undersøgelser om de politiske partier- alle partier - og spørger ikke, hvad andre vil stemme for at efterligne.
• Jeg tager mit ansvar som borger.
• Jeg finder en tid, når jeg er afslappet og rolig og husker facts og dømmer derefter.
• Jeg tænker på samfundets interesse og ikke egocentriske interesser
• Jeg overvejer og beslutter med henblik på en generel fremgang i det græske samfund og land som jeg selv er en del af.
• Jeg glemme, hvem der gav mig personlige privilegier. Hvis andre lider -lider jeg også.
• Jeg stemmer ikke på familie, venner, eller andre tætte relationer med personer i min hjemegn,når jeg ser og vurderer , at de har forkerte standpunkter og bedømmelser.
• Jeg går hen og stemmer ansvarligt. Min stemme er "hellig"
• Jeg er" igår -nuet og imorgen"
• Jeg husker "igår"
• Nuet er nu mistet af over 2.000 af vores medborgere, som har begået selvmord (dræbt) på grund af Et memorandum (aftalen med Eu)
• Det er op til os, hvordan vi har det imorgen.
• Idag -er det op til os ,at rejse os som et samlet folk eller vi vil blive opløst som et folk
JEG GÅR HEN OG STEMMER OG STEMMER IKKE BLANKT

 • Kommentarer(0)//karen.dinkretaferie.dk/#post80

Karens klage over DR2 Temaaften "Den græske tragedie"

Karens nyheder 2012Oprettet af Karen ons, marts 28, 2012 19:23:36

Her omsider svar på min klage over DR temaaften "Den græske tragedie"
link til svaret:

Og herunder mit svar tilbage på afvisning af min klage;
Klagen blev afvist fordi at det var en "personlig roadmovie" og en "økonomisk roadmovie" - og åbenbart ikke en almindelig temaaften .
Økonomisk roadmovie findes ikke udfra søgen på nettet -heller ej personlig roadmovie -så det må DR få æren i at opfinde -måske skulle I søge om optagelse i den danske ordbog for opfindelse af ord?
En Road movie er ifølge nettet:
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi.
Road movie er en filmgenre, hvor handlingen udspiller sig på en rejse, som regel i bil eller på motorcykel.
KendetegnDet er typisk for road movies, at de beskriver en rejse på såvel det ydre som det indre plan. Filmenes hovedpersoner foretager en længere fysisk rejse, hvorigennem de også bevæger sig psykologisk, fx ved at blive mere modne, sikre på sig selv, mindre skråsikre eller lignende. Når rejsen slutter, vil de ofte være kommet "hjem" på en eller anden måde. Enkelte road movies ender i hovedpersonernes (selv)destruktion.
Et andet markant træk i road movies er deres episodiske opbygning, hvor hovedpersonerne på deres rejser kommer ud for forskellige oplevelser og møder forskellige mennesker, der hver især påvirker dem i deres indre bevægelse.
http://da.wikipedia.org/wiki/Road_movie
road movie :a genre of film in which the chief character is on the run or travelling in search of, or to escape from, himself http://dictionary.reverso.net/english-definition/road%20movie
Måske har DR jeres egen private ordbog som forklarer hvad jeres beskrivelser af udsendelser betyder og som almindelige seere måske burde få adgang til ?
Jeg håber og går dog udfra, at Morten B Iwersen havde andre intentioner med sin roadmovie end nogle af de ret drastiske omtalte beskrivelser fra nettet –trods alt..
Det er mig dog en gåde som almindeligt tænkende menneske -hvorfor man i DR -har DR’s 10 programetiske bud samt Kapitel 01 fainess som nævnt i min klage -når de ikke bliver overholdt ?
Dvs at man har regler som er ok at bryde når man tilføjer en beskrivelse for tema aften "personlig roadmovie samt "økonomisk roadmovie" og som åbenbart faktisk ikke eksisterer -men man forventer alligevel at seerne er vidende om hvad disse ord betyder`?
Jeg havde regnet med et noget højere nivau på en eventuel afvisning af min klage!
Mange hilsner Karen Helsted Hatzicevastou

Att.:Lytternes og Seernes redaktør Jacob Mollerup

Hermed indgives en klage ifølge nedenstående og klagens indhold er:

Overtrædelse af DR Programetiske bud markeret herunder, ved at sende den subjektive reportage "Den græske tragedie" og dette uden at gøre seerne opmærksom på, at dette var en subjektiv reportage ud fra journalistens personlige holdning og opfattelse, i behandlingen af det materiale der blev indsamlet og videreformidlet til seerne.
Et specifict eksempel er markeret nederst i denne mail.

Er der brug for yderligere detaljer i min klage,så kontakt mig endelig.

Med Hilsner Karen Helsted Hatzicevastou

Kære Morten,
Tak for dit respons på min mail.

Dit respons:
Du må ikke se programmet som et objektivt journalistisk indslag som i fx tv-avisen. Det var et subjektiv fortælling om, hvad jeg oplevede i Grækenland.

Passer ikke godt med:

Temaaftens egen beskrivelse af deres program hvor der bl.a. står skrevet.:

Temaaften er det sted, hvor DR2s seere får lov til for alvor at fordybe sig og lade sig fascinere af verdens mangfoldighed.


Bør rettes til: Temaaften, er det sted hvor DR2 seere får lov til for alvor at fordybe sig, og lade sig fascinere af verdens mere eller mindre mangfoldighed, udefra journalistens personlige oplevelser og holdning til det reportageemne der formidles.
Pga. denne subjektive formidling fralægger mediet DR2 sig ethvert ansvar for oplysningernes saglige og sandfærdige formidling af det pågældende emne.

Passer ikke sammen med:

DR’s 10 programetiske bud:

DR er uafhængig, troværdig, mangfoldig og alsidig, fordi vi:

1. Behandler en mangfoldighed af emner og vælger temaer og vinkler, som sikrer en mangfoldighed af holdninger.

2. Ser det som vores opgave at give danskerne korrekt og alsidig information om alle sager uanset vores personlige synspunkter.

3. Værner om ytringsfriheden og uafhængigheden og afviser ethvert forsøg på indblanding i DR’s redaktionelle frihed.

4. Tager vores opgave som offentlighedens vagthund alvorligt.
5. Baserer vores journalistik på facts og ikke på fordomme.
6. Lader alle relevante parter i en sag komme til orde og giver dem en fair behandling.
7. Indgår klare aftaler med de medvirkende.
8. Tager særligt hensyn til børn, udsatte og svage mennesker.
9. Lader en kollega overtage en sag, hvis der kan rejses berettiget tvivl om egen habilitet.
10. Aldrig påtager os bijobs eller modtager gaver, der kan skabe tvivl om DRs
troværdighed og uafhængighed.

Passer ikke sammen med :

Kapitel 01 Fairness
DR stræber efter altid at give en fair og ansvarlig behandling af de mennesker, organisationer
og virksomheder mv., som omtales eller medvirker i DRs produktioner.

DR skal altid loyalt redegøre for de involverede parters synspunkter og må ikke fortie relevante argumenter og oplysninger.

DR manipulerer ikke med tekst, lyd, video, grafik, tid eller sted for at frembringe eller antyde andre meninger end dem, som de medvirkende har givet udtryk for.


Selv om en oplysning isoleret set er korrekt, er det tilrettelæggerens ansvar at sikre, at måde og sammenhæng oplysningen viderebringes på, giver et fair billede.


----- Original Message -----

From: Morten Brink Iwersen DR Nyheder

To: Karen/DinkretaFerie.dk

Sent: Monday, 26 March, 2012 17:16

Subject: SV: Om mediernes dækning af Grækenlands Krise og DR2 tema "Den græske tragedie"

Kære Karen,

Tak for din mail, pointer og interesse.

Mit vigtigste formål med roadmovien var at finde ud af, hvor pengene er blevet af, hvem det er gået ud over, og hvordan grækerne kommer videre.

De to første spørgsmål fik jeg nogenlunde svar på og viste i udsendelsen (selv om du har mere specifikke tal) – det sidste findes der nok ikke et godt og entydigt svar på.

Jeg snakkede med langt flere mennesker, end der var plads til i programmet. Men alle var enige om, at skatten allerede var for høj, at naboen, og mange gange dem selv, snød, hvis de kunne komme til det.

Fordi, som du siger, de ikke tror på staten. Det forsøgte jeg også at fortælle.

Den eneste, der ikke svarer sådan er viceborgmesteren.

Du må ikke se programmet som et objektivt journalistisk indslag som i fx tv-avisen. Det var et subjektiv fortælling om, hvad jeg oplevede i Grækenland.

Bedste hilsner

Morten

PS: Hvis du vil indgive en officiel klage til DR over programmet, skal du sende den til seernes og lytternes redaktør, Jacob Mollerup.

-----------------------------------------------------------------------------------------
Morten Brink Iwersen
Journalist
DR Pengeredaktionen
Radioavisen, P1 Morgen og TVA

DR Byen
Emil Holms Kanal 20
Segment 2
Opgang 6, 3. sal
DK-0999 København C
Mobil: +45 28 54 09 39
Telefon: +45 35 20 45 20
E-mail: mobi@dr.dk
www.dr.dk/penge
-----------------------------------------------------------------------------------------

Fra: Karen/DinkretaFerie.dk [mailto:karen@dinkretaferie.dk]
Sendt: 26. marts 2012 12:36
Til: Dr.dk [FÆLLESPOSTKASSE]; Jacob Christian Mollerup DR
Cc: Morten Brink Iwersen DR Nyheder
Emne: Om mediernes dækning af Grækenlands Krise og DR2 tema "Den græske tragedie"

Som fastboende dansker i nu 22 år på Kreta i Grækenland er det med stor forundring, at jeg med jævne mellemrum følger de danske mediers omtale af Grækenland krise.

Ingen dybtgående beretninger om de faktiske forhold bagved "facaden af diverse tal - euro og lån og overforbrug, men istedet er man mere end god til, at formidle, "a la jantelovs "kommentarer, om de dovne grækere, der har nydt livet lidt for meget og ikke betalt skat! Og nu viser grækerne oveni købet utaknemlighed over de store hjælpepakkebeløb!

Er der ikke mennesker bag jeres journalistik ?
Er der ikke en nysgerrighed og higen efter, at formidle bare et snert af faktiske og mere dybtgående forhold og ikke mindst de menneskelige forhold ?
Resultatet af mediernes manglende dybde i formidlingen:
At den græske regering og EU’s samarbejde med lånepakker og økonomiske indgreb, retfærdiggøres og indbyggerne i Grækenland er de fortabte sorte får, som nu må få sin velfortjente straf og acceptere, hvad der besluttes henover hovedet på dem samt oveni købet - være taknemmelige for de store beløb, som de får fra lånepakkerne.

Er der f.eks. nogen i de danske medier, der har nævnt hvad "hjælpepakkerne" går til ?
Sat tal på hvad de store beløb går til ?
Hjælpepakkens størrelse kender man jo altid - den skal nok blive gentaget indtil flere gange.
Her i Grækenland ved man, at det kun er 0.19 cent af hver euro i "hjælpepakkerne" der bliver i Grækenland - resten går tilbage til de gavmilde lånere med en høj rente - i forhold til andre lande der har fået lån ned til 1% i rente, skal Grækenland betale 4.2 % i rente. Se link her om fordelingen af lånet http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/100135715/the-bailout-money-wont-go-to-ordinary-greeks/

Årsagen til at Grækenland skal betale en høj rente?
Fordi en lavere rente vil friste andre kriseramte lande til også at låne penge - så renten Grækenland skal betale, er sat således at den kan virke skræmmende for andre lande.http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/en_GB/newsbriefs/setimes/newsbriefs/2011/03/13/nb-12 (om renten)

Så måske var det en mere korrekt overskrift at kalde hjælpepakken for hjælpepakken med en skræmmende rente!
Måske burde de udenlandske medier forsøge at undersøge lidt mere seriøst hvor hjælpepakkernes beløb ender henne? Her og nu tror medielæserne jo at de store beløb går til de forkælede og skattesnydende grækere!

Ja, jeg er bitter og frustreret - men det ville ethvert menneske være, som lever iblandt og med grækerne i hverdagen og oplever den sande side af krisen for mennesket i Grækenland og samtidig ser udenlandske medier som bl.a. de danske - der hovedsagligt koncentrere sig om de overfladiske "tørre økonomiske cifre" og overskrifter udefra disse, som de fleste almindelige mennesker ikke kan forholde sig til på et dybere plan, men efterlader en fordømmende holdning af det græske folk.

Hvem har nævnt, at det der sker i Grækenland ikke blot er en økonomisk krise med ubeskrivelig fattigdom, og dyb uretfærdighed med beskatning af de laveste indkomster, men at de økonomiske indgreb sker på bekostning af de mest basale menneske rettigheder og som EU er med til at bryde via de økonomiske krav de stiller?
For er det ikke en menneskeret at få løn for sit arbejde ?
Er det ikke en menneskeret at have adgang til lægehjælp og medicin når man har betalt sin sygesikring ?
Er det ikke en menneskeret at have adgang til strøm når man har betalt for denne ?


Hverken fagforeninger eller sygesikringer - kan beskytte og varetage grækernes rettigheder længere .Indenfor disse to områder er det fuldstændigt lovløse tilstande der eksisterer i dag i Grækenland. Arbejdsgivere giver hvad de vil, og hvis de har lyst og/eller kan i løn.

DR2 temaaften "den græske tragedie"24 marts - havde sendt mennesket Morten Brink Iwersen til Grækenland. Som formidlede en udmærket smagsprøve af bl.a. den græske stats/offentlige sektor sløs med økonomiske midler og med en befolkning, som har nydt godt af det ukontrollerede system. Morten Brink Iwersen glemte, at nævne at det bureaukratisk system ikke har været til gode for den almene gennemsnitsgræker - hverken økonomisk eller service/ydelsesmæssigt, men blot en mindre gruppe af befolkningen. Måske en vigtig lille detalje??

Det blev også nævnt, at der dagligt i det græske tv medier, blev afsløret personer, som har skrabet store summer til sig og store beløb findes fortsat i udenlandske banker.

Igen glemte man at nævne, at dette ikke var "gennemsnitsgrækeren" der blev afsløret i "sorte" bank overførsler - samt de store beløb med skat og moms snyd.

Det havde været nemt for Journalisten, at få adgang til kilder, der kunne levere listen med f.eks. 4152 grækere, som i alt skylder 14.8 milliarder i skat og moms - den kender alle grækere nemlig til. Alle grækere kender også til listen med 40 politikere som stadigvæk sidder i parlamentet i dag - som har udført fra GR 100.000 € og opefter, til udenlandske kontoer efter at krisen er kommet. At en enkelt parlamentspolitiker har overført 1 million € til udlandet for, at købe en båd (det viste sig at var godt nok politikerens mand, der havde overført beløbet, og købt båden og politikeren undskyldte sig derfor med, at hun ikke anede noget om beløbet/overførslen) Men i en tid hvor mange grækere sulter og politikerne som påstår at de ønsker at hjælpe landet og grækeren så virker denne undskyldning ikke.


Med beretningen om den græske Stats/offentlige sektor kaos og økonomiske "sløser", tog journalisten videre ud for, at få svar på åbenbart et af programmets vigtigste mål - at få materiale om sorte penge og manglende skattebetaling hos gennemsnitsgrækeren - så man på den måde - endnu engang kunne tegne et billede af den selvforskyldte græker og det barmhjertelige EU der har givet de store lånepakker til den græske befolkning.(lånepakkerne som man fortsat lader seeren tro går til grækerne selv)

Det lykkedes også, at finde tre grinende grækere, som formidlede et billede af, at selvfølgelig var der mange som ikke betaler skat - sådan !
Journalisten fik hvad han ville have. Blev der spurgt om hvorfor de 3 grækere havde denne grinende holdning til skattebetaling ? Nej!
Konkluderede journalisten (egne konklusioner manglede journalisten ellers ikke i programmet) - at en af de måske mulige årsager, som kunne have skabt denne grinende holdning hos disse grækere og nok også hos en del andre grækere, kunne have forbindelse med det økonomiske sløseri og korruption fra staten som journalisten netop havde berettet om ? Nej!

Jeg beklager, at skulle bruge ordene "ugeblads" journalistik - men jeg kan ikke andet, når man ikke går i dybden men blot smider en masser overskrifter og et overfladisk billede i hovedet på seerne og kun laver konklusioner, når det passer ind i det budskab man fra starten har besluttet skal formidles igennem denne udsendelse.

Det har været en oplagt konklusion at den "grinende skattebetaling holdning" bl.a. måske kunne være pga. statens økonomiske sløseri og korruption, som journalisten netop havde givet en smagsprøve på ? Havde der været dybde i programmet og en objektiv holdning til mennesket grækeren - havde man nok også stillet spørgsmålet - hvilken holdning en dansker ville have til det, at betale skat, når man som skattebetaler - ikke har nogen videre adgang til ydelser i den bureaukratiske offentlige sektor og man ved, at parlamentspolitikerne tilegner sig det ene korrupte beløb efter det andet? At sandsynligheden for, at deres skattepenge endte et nyttigt sted er meget lille, men med en større sandsynlighed for at skattepengene endte blandt diverse stats sløseri og korruptioner?

Til sidst vil jeg endnu engang påpege den måde, at en udsendelse kan manipulere seeren med tal og mangel på disse. Beløbet på lånepakkerne blev nævnt som en vigtig indledning til udsendelsen - og senere nævnte man beløbet 3000 € som blev betalt i skat og som chokerende lille, men ikke beløbet som der blev betalt skat af ?
Hvordan kan man formidle et beløb på hvad der betales i skat NÅR MAN IKKE HAR BELØBET PÅ INDKOMSTEN?
Hvordan kan der foretages en saglig stillingtagen om dette skatte beløb udefra kun halve oplysninger? Sandheden er nemlig, at indkomsten er meget lavere end f.eks. i Danmark også selvom man har et mekanikerværksted.

En pension på 2000 € blev nævnt, og ikke mindste pension på 320 € - Ja jeg kunne blive ved med at nævne alle de oplysninger man undgik at formidle, omtale af de grækere med de lave indkomster og sågar dem der slet ingenting har – det blev fuldstændig undgået. En græker kom til at nævne - at der er mange grækere som finder mad i affaldet og journalistens eneste reaktion " Gør de det ?" medens han satte sig ind i bilen og kørte ud for at finde skattesnydende grækere...

Konklusion? Et sagligt billede af de faktiske forhold, fra flere forskellige sider således, at seeren selv kunne tage stilling - blev endnu engang ikke en realitet, af et "professionelt" medie som DR og som burde have vist ,at de havde et langt højere niveau i deres formidling af Grækenlands krise.
Et stort ansvar at påtage sig som medie i en tid, hvor grækernes ry er alt afgørende for antallet af feriegæster til det græske og altafgørende for mange grækeres overlevelse.

 • Kommentarer(1)//karen.dinkretaferie.dk/#post79

Så kom foråret og de første feriegæster til Kreta...

Karens nyheder 2012Oprettet af Karen søn, marts 25, 2012 22:57:12
Efter en usædvanlig kold vinter her i det Græske. er mange forårstegn omsider kommet!

De sidste dage, har vi haft dejlig sol og tæt på de 20 grader og mange ånder lettet op til en noget varmere tid.

En varmere tid som her i det græske betyder, at turistsæsonen starter og nogle grækere igen, vil have et arbejde og mange af de overlevende butikker igen åbner, i håbet på en indtægt.
Og det første Charterfly landede i Chania idag den 25 marts fra Finland og Tyskland med årets første charterflysgæster og som blev modtaget med græsk dans og græske "mundgodt"specialiteter .

Det var flyselskabet Ryan Air som landede med sit første charterfly på Kreta og som fra iår har 24 flyvninger om ugen til Kreta fra bla tyskland -england -finland og desværre ikke Danmark.
Samtidig i Rethymnon Marinehavn kom årets første krydstogtskibsgæster med 450 engelske turister der skulle bruge dagen i Rethymnon by.
Forårstegn kom også med svalen der igen meldte sin ankomst forleden dag og flyttede ind på sin sidste års bopæl -fårestokken i vores stueloft.
Får og geder har igen født her på landstedet og det første gedekid blev som sædvanlig opkaldt efter en landstedets mange gæster -af min mand Michalis og derfor har vi nu et sødt gedekid der hedder Marianne og den ærede person ved godt hvem hun er.....Herunder Marianne.

Ja,der er gået nogen tid siden, mit sidste indlæg,men tiden til at opdaterer i bloggen har været nødt til at ligge sidst på min liste af gøremål i en meget travl tid.Udover den store tid jeg bruger på hver henvendelse fra ferielystne danskere -har jeg bla brugt en del tid på at indsamle oplysninger om hvor og hvordan man kan støtte indenfor velgørenhed især her på Kreta -link til disse er her http://www.dinkretaferie.dk//hjaelptilgraekenland.html og vil blive opdateret efterhånden.Har man spørgsmål til velgørenhed så kontakt mig endelig.

Desuden har jeg været ude og se nye ferieboliger og de fleste er nu tilgængelige på hjemmesiden.Lidt mere om et par af disse længere nede på siden.
Og så var der også lige en søn Valandis der synes at hele taverna verandaen skulle ordnes, så der gik også lidt tid for mig at "samle op/sammen/male" efter ungdommen havde været igang.Og nej -det er stadigvæk ved det gamle og vi er ikke blevet moderne.. men ok et par af de blomstertønder som Michalis har repareret på i flere år med alverdens materialer er nu blevet kasseret med hård hånd af valandis og de 2 valandis huse er revet ned og der er lavet et halvtag istedet til en byge eller to.Her et billede af en næsten færdig oprydning!samt et billede hvordan tavernaen normalt ser ud:

Og ikke mindst har jeg haft en spændende uge med 3 elever fra medie journalistskolen i dk, hvor vi har været ude i "krogene" og talt med alverdens grækere om bla krisen.Ud af det meget store materiale som de havde med sig hjem til det danske igen, er der blevet sorteret materiale til et par artikler og video klip, som jeg håber at kunne dele med jer snarest.(de må endnu ikke offentliggøres før det er afklaret om danske,medier er interesserede i materialet)Glæden var stor blandt de mange grækere vi talte med -at danskere kom og viste interesse for deres mening og beretning om krisen og den menneskelige græske varme vi mødte overalt -mindede mig endnu engang om den rigdom grækerne har, som ikke kan tages fra dem på nogen som helst måde.
Her et billede fra et af de mange steder vi mødte gæstfriheden - en lille kiosk, hvor vi blev budt på gratis kaffe og berigende snak.

Jeg har jo tidligere lovet lidt positive nyheder her fra det græske også og her i det kriseramte Grækenland, er positive nyheder på et måske andet niveau end i f.eks Danmark.
Så de positive nyheder her i Grækenland er,at grækerne er gået igang med at "redde/hjælpe" hinanden som aldrig før.Og dette på mange måder og som alle har det tilfælles,at det er den græske befolkning selv,som har taget initiativ og i nogle tilfælde initiativer, som de har ventet på, at den græske regering ville tage igennem mange år, men som aldrig er blevet.Og når nøden er størst -ja så er det måske det menneskelige instinkt, at gøre en større indsats end normalt.Ihvertfald er det mangeårige problem med et stort antal "mellemmænd" som i mange tilfælde har lagt flere hundrede procent avance oveni landmandens priser og solgt med denne store advance nu ved at være fortid for mange landbrugsvarer i Grækenland.I Nord grækenland startede man i februar med "Kartoffel bevægelsen", hvor kartoffeldyrkerne lavede en kampagne med, at sælge direkte til kunderne -både private og butikkerne.Og det blev så stor en succes at de solgte 24 tons kartofler i løbet af 4 dage til en pris på 0.25 euro pr kg istedet for de optil 0.80 euro som butikkerne solgte dem til.De kriseramte grækere styrtede hen for at sikre sig -billigt - det mest basale mad i husholdningen som for mange også var hovedmenuen.

Dette initiativ fik andre landmænd med andre produkter til, at organisere sig på samme måde og idag har det spredt sig over store dele af Grækenland og dette bla honning -olivenolie -ost -grøntsager som sælges direkte fra producenten.Der er organiseret en hjemmeside (som pt desværre kun er på græsk)hvor landmænd i hele Grækenland kan annoncerer for deres produkter og til meget favorable priser.Hjemmesiden er http://www.xoris.gr/ og xoris betyder iøvrigt uden. Et klip på engelsk om dette initiativ og med engelsktalende græske landmænd kan man se her

Derudover er der i hele landet samt også på Kreta, taget initiativ til en organisation, hvor man bytter varer uden brug at penge.Chania organisationen har hjemmesiden http://www.diktyoantallagonxanion.gr/ og i Chania mødes man ca 2 gange om måneden og bytter alverdens -tøj -mad -diverse brugsting.Derudover har organisationen arrangeret forskellige grupper som alle har en aktivitet -f.eks en gruppe der besøger alderdomshjem og ældres boliger for at høre om de har behov for hjælp.Gruppen har lavet en formular som man kan udfylde hvis man er trængende -hvis man eksvis mangler mad eller/og bolig og man forsøger så igennem hele "organisationskæden" at finde hjælpen.

Et andet initiativ blandt mange er bla fra Chania kommune som nu har åbnet et "fattigsupermarked" til foreløbig 500 mennesker der er godkendt til af få doneret mad 2 gange om måneden fra supermarkedet.Varerne er bla doneret at græske supermarkedskæder -lokale frivillige donationer.Dette initiativ har 50 frivillige som bla tager rundt i byen og indsamler maden fra bla skoler som er indsamlet af skoleelever.Bygningen er udlåt foreløbig i 5 år af den græsk ortodokse kirke og el og inventar er doneret af Chania bank.

Det er vist unødvendigt at berette mere om, hvorledes mange grækere går og har det stadigvæk og flere og flere -for ovenstående initiativer afspejler den fattigdom der er her i det græske.

Det var hvad jeg havde for idag -Karen vender snart tilbage igen med nye tips om Kreta til ferien !

 • Kommentarer(0)//karen.dinkretaferie.dk/#post78

Grækenland i disse dage set indefra.

Karens nyheder 2012Oprettet af Karen lør, februar 11, 2012 18:05:55

Man kan ikke undgå at gøre sine tanker i en tid som denne -hvor mange ører og øjne er vendt mod det Græske -eller måske skulle jeg sige rettet mod medierne.
Når man sidder midt "i myrertuen" og observerer, hvad der sker rundt omkring her i det græske -samtidig med, at man via internettet kan følge de udenlandske mediers omtale af de samme omgivelser -er det en chokerende konstatering, hvorledes man som medie har magt til at manipulerer med sandheden.
Det er meget meget trist for det såkaldte "frie" menneske i det hele taget -at man via medier formår, at formidle og "plante"diverse meninger, som passer i "ens kram" og som er meget langt fra faktiske forhold og som er fuldstændig uden indsigt og dybde.
Hvad er resultatet med få ord ? At den græske regering og EUs samarbejde med lånepakker og økonomiske indgreb retfærdiggøres og indbyggerne i Grækenland er de fortabte sorte får, som nu må få sin velfortjente straf og acceptere, hvad der besluttes henover hovedet på dem.Og oveni det -være taknemmelige for de store beløb som de får fra lånepakkerne.

Er der mon nogen i de danske medier, der har nævnt hvad "hjælpepakkerne" går til ? sat tal på hvad de store beløb går til ? Hjælpepakkens størrelse kender man jo altid -den skal nok blive gentaget indtil flere gange.
Her i Grækenland har økonomer udtalt, at det kun er 0.19 cent af hver euro i "hjælpepakkerne" der bliver i Grækenland -resten går tilbage til de gavmilde lånere med en fed rente -i forhold til andre lande der har fået lån nedtil 1% i rente -skal Grækenland betale 4.2 % i rente.Årsagen til at Grækenland skal betale en høj rente ? Fordi en lavere rente vil friste andre kriseramte lande til også at låne penge -så renten Grækenland skal betale -er sat således at den kan virke skræmmende for andre lande.Se link her http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/en_GB/newsbriefs/setimes/newsbriefs/2011/03/13/nb-12
Se link her http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/100135715/the-bailout-money-wont-go-to-ordinary-greeks/ (om fordelingen af lånet)

Så måske var det en mere korrekt overskrift at kalde hjælpepakken for hjælpepakken med en skræmmende rente!?Måske burde de udenlandske medier forsøge at undersøge lidt mere seriøst hvor hjælpepakkernes beløb ender henne ? Her og nu tror medielæserne jo at de store beløb går til grækerne selv ?

Er der nogen der i de udenlandske medier har sat spørgsmåltegn ved de økonomiske indgreb, som skulle være en hjælp også til, at Grækenland selv kan komme på benene igen ? Man behøver ikke at være uddannet økonom, men blot kunne lægge 2+2 er 4 sammen for, at forstå at de økonomiske indgreb slår det græske marked ihjel og at de overhovedet ikke fremmer mulighederne for indtægter og positiv økonomisk udvikling på længere sigt for hverken stat eller grækeren selv.

Jeg forstår, at man som udlænding og boende andetsteds end i Grækenland ikke formår, at sætte sig ind i et andet lands problemer, fordi man altid vil se problemer fra ens egen baggrund og land.Det er så det, som efter min mening, bliver udnyttet af medierne som ikke føler noget ansvar for deres oplysningers rigtighed eller nøjagtighed.De store manipulerede overskrifter sætter sig fast i læseren og en overfladisk artikel som langt fra omhandler krisen fra mennesket grækerens side.Derudover har man ikke nævnt, at det ikke var den græske befolkning, der besluttede at de skulle med i Eu eller at Grækenland skulle have indført euroen -der var ikke folkeafstemning om dette !
Hvem har nævnt, at det der sker i Grækenland ikke blot er en økonomisk krise med ubeskrivelig fattigdom og dyb uretfærdighed med beskatning af de laveste indkomster -men at de økonomiske indgreb sker på bekostning af de mest basale menneske rettigheder og som Eu er med til at bryde via de økonomiske krav de stiller?
For er det ikke en menneskeret at få løn for sit arbejde ? Er det ikke en menneskeret at have adgang til lægehjælp og medicin når man har betalt sin sygesikring ? Er det ikke en menneskeret at have adgang til strøm når man har betalt for denne ? Blot få eksempler blandt mange !

Hverken fagforeninger eller sygesikringer -kan beskytte og varetage grækernes rettigheder længere -Indenfor disse to områder er det fuldstændigt lovløse tilstande der eksistere idag i Grækenland.Arbejdsgivere giver hvad og hvis de har lyst i løn.Sygesikringen betaler kun medicin og læge for et meget lille antal mennesker i Grækenland -til trods for at sygesikringerne er betalt hver måned af indbyggerne selv.

Det som går igen og igen i overskrifterne i de danske medier er, at grækerne ikke har betalt skat -de er dovne og de har selv været 'øde om krisen og nu må de bare betale prisen.Ja det er der nogle grækere der har snydt store beløb i skat ! Men ikke alle ! Ville man sige det samme i Danmark hvis man en dag var ude for det samme ? At det er alle danskere der skal betale prisen uanset om de har betalt skat eller ej ? Hvordan kan man sætte en hel befolkning i samme kasse og retfærdiggøre de mange økonomiske indgreb, som for mange har medført en fattigdom, som de færreste kan forestille sig fra den ene dag til den anden?Dette samtidig med, at der fortsat er et antal grækere, der har snydt i skat med store beløb samt skovlet store beløb ind og fortsat ikke får nogen konsekvens ? Først for nylig blev den meget omtalte liste med 4152 grækere som ialt skylder 14.8 millidarder i skat og moms offentliggjordt af den græske regering -og som man ikke har givet en konsekvens indtil nu.I september sidste år blev listen over firmaer og selskaber som ialt skylder 30 milliarder euro offentliggjordt og hvor mange af disse er statsejede selskaber.Link
http://en.mercopress.com/2012/01/23/greece-publishes-shame-list-of-tax-evaders-totaling-14.8-billion-euros
Listen over de mange der har gemt store beløb i udenlandske banker er ikke blevet offentliggjordt -mange mener at årsagen er pga et stort antal politikernavne der fortsat den dag i dag sidder i det græske Parlement.

Der er rigtig mange eksempler og beviser på, at der er en lille gruppe mennesker, som har udnyttet deres positioner og magt og skovlet store beløb til sig -lavet låneaftaler bagom det græske folk som nu skal betale prisen -og denne pris bliver retfærdiggjordt ved at skabe et ry om grækerne der jo har snydt i skat og har været dovne.Den korrupte del og afsløringer, er i høj grad med til at grækerne ikke kan accepterer de mange økonomiske indgreb som for mange har betydet arbejdsløshed -ingen indkomst -og at skulle blive hjemløs og ty til et måltid mad via velgørenhed.Selvmordsprocenten i Grækenland er iøvrigt steget med 22.2 % de sidste 3 år se link http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite1_1_11/01/2012_422174 hvor den før krisen var den laveste i Europa med 2.8 per for hver 100.000 indbyggere.

Hvorfor er de mange olie og naturgas rigdomme der findes i Grækenland ikke nævnt i de udenlandske medier ?Sidste år måtte den græske regering kaste "håndklædet i ringen" pga en journalists afsløringer og indrømme, at ja -der findes en kæmpe rigdom i Grækenland af bla olie og naturgas som indtil da på mystisk vis, var blevet holdt skjult for befolkningen og resten af verden. Udenlandske selskaber er fra 2011 begyndt boringerne også syd for Kreta -og resultatet vil efter sigende komme i løbet af dette forår.
De fleste grækere ved dog godt,at chancen for at Grækenland får nogen videre andel i denne rigdom er meget lille -for de aftaler som den græske regering har indgået for at få "hjælpepakkerne" har kostet en stor del af landets selvbestemmelse og adgang til landets ressourcer.(links om naturgas og olie nederst)

Jeg har berørt mange af fattigdommens niveau og konsekvenser i mine tidligere indlæg, så jeg vil ikke gentage disse.Har man lyst til at se mere om fattigdommen i Grækenland -er der links herunder.Og jeg er klar over,at man omsider fra DR har lavet et program om krisen i Grækenland (link nederst) og berettet om problemerne -hurra for det ! Men dog ikke et ord om korruptionen og hvad der sker bag "facaderne".

Hvad jeg endnu ikke har nævnt -er de få som endnu ikke er blevet berørt af de økonomiske indgreb i nogen større grad og det er de græske parlementspolitikere som faktisk får mere i løn end de danske -udfra disse 2 links herunder.Jo forresten -der er da sparet lidt i parlementet -man har sparet sauna og hamam væk fra Parlementets fitness sted. Links til de græske politiker lønninger :

http://greece.greekreporter.com/2011/10/06/bild-what-is-the-salary-of-greek-bankrupt-politicians/

Link til de danske politikeres lønninger:

http://www.dr.dk/DR1/penge/2011/06/08153633.htm

I disse timer -lørdag eftermiddag er det til stor forbavselse at jeg ser overskrifter på danske netaviser -at den græske regering har vedtaget den nye "lånepakke"

og blot som en tilføjelse nævner, at den godt nok skal stemmes om i Parlementet imorgen søndag -hvor de ialt 300 parlementpolitikere skal stemme nej eller ja.

Der er flere græske vice ministre som er gået fra deres post i protest mod at skulle stemme ja til pakken imorgen -der er en politiker der er gået og smækket med døren og har forladt politik.Der er mindst 27 politikere der er medlem af regeringspartiet Pasok, som har meddelt at de ikke vil stemme ja.Så bag overskrifterne gemmer sig en helt anden situation og usikkerhed.Kravene er ikke blot økonomiske, (økonomiske indgreb hos de lavtlønnede -arbejdsløse -handicappede -pensionisterne og ikke mindst de unge under 25 år.) men i høj grad krav, som vil betyde, at Grækenland skal overlade en stor del af sin selvbestemmelsesret til sine kreditorer. Gøre Grækenland til en slags koloni, hvor de har endnu mindre mulighed end allerede -for selv, at tage beslutninger om landet.
Er det et demokratisk Europa?Og hvilke indbyggere ville forblive handlingslammet og ikke gå på gaderne i demonstration hvis deres basale menneskerettigheder er taget fra dem samtidig med, at de ser deres land blive omdannet til en slags koloni med andre der beslutter ? Det handler altså ikke blot om økonomi !Men hvilket medie nævner det ?

Partilederen som nu er desperat, har derfor idag truet sine partifæller med ,at stemmer man ikke ja til pakken -vil man ikke blot ryge ud af parlementet, men at man ikke vil kunne stille op som politiker igen for det samme parti, ved det kommende valg, som efter sigende skal være i april måned.
Derudover truer partilederen Papandreou med, at hvis der ikke bliver stemt ja -vil Grækenland gå bankerot og alt vil være kaos -at der ikke vil være kød !(sikke en trussel!) -benzin og adgang til hospitaler etc.
Men men men -de fleste indbyggere ved godt at Grækenland allerede er gået bankerot ! Kreditorerne i udlandet og seriøse økonomer ved dette -men man forsøger at presse citronen til sidste dråbe -inden man bliver nødt til at indrømme det officielt også.

De fleste grækere som i disse dage i stort antal er gået på gaderne for, at demonstrere og strejke - vil ikke have flere lånepakker -de vil gerne erklæres bankerot for det er de faktiske forhold i landet ! Mange ved, at det vil blive en sværere tid efter en officiel erklæring, men de fleste tror på at det er den bedste løsning i forhold til en fortsættelse af "låneslaveriet" fra Eu som vil have konsekvens i mange mange år ud i fremtiden.

Den største forskel når Grækenland bliver erklæret officielt bankerot er, at det Grækenland som allerede er gået fallit -ikke længere betaler sin gæld til udlandet som nu -og dette vil ske før eller siden uanset -for der er ikke flere penge at opkræve hos den brede befolkning i et bankerot Grækenland.
For Grækeren selv er der ikke en overvældende forskel.Lønningerne er gået i stå -eller man får kun et lille beløb af denne -adgang til medicin og læge er på et minimum -udstyr til offentlige skoler -hospitaler og andre offentlige bygninger er på et nulpunkt -Mange skoler har ikke opvarmning og bøger -hospitaler har ikke det nødvendige udstyr -antallet af indbyggerne som kun har adgang til et dagligt måltid og husly via velgørenhed -er stigende for hver dag. Jeg kunne blive ved med at nævne eksempler !

De græske indbyggere er de som holder gang i Grækenland den dag idag -mange arbejder gratis eller med et lille beløb som "falder af" fra arbejdsgiveren i ny og næ.Grækerne tager selv initiativer til at hjælpe hinanden -med mad -tøj og medicin.Ikke den græske stat! Når jeg siger de græske indbyggere -så mener jeg de græske indbyggere fra Alle samfundslag og erhverv!!!

Hvad som feriegæst i Grækenland ?

Jeg fortsætter med at formidle ferier i Grækenland med god samvittighed -for der er ingen tegn på at forholdene i Grækenland med eller uden officiel erklæring om bankerot -vil påvirke feriegæstens sikkerhed og tryghed på en ferie.Som nævnt i tidligere indlæg har man som feriegæst adgang til de private læger/sygehuse.Hvis forholdende ændres vil jeg naturligvis gøre opmærksom på det.Og som en feriegæst nyhed kan jeg fortælle at i foråret 2012 bliver renovation og udvidelse af Chania lufthavn sat igang -utroligt men sandt.

Links til olie og naturgas emne

link til journalistens tv program med engelske undertekster:http://www.youtube.com/watch?v=x8M-rJULXlo&feature=youtu.be

Den Amerikanske regering er udemærket klar over disse rigdomme -http://www.youtube.com/watch?v=ggN33UkwGVs&feature=related her et interview med Hilary clinton om emnet juli 2011.
Her link om græsk minister der udtaler sig om de igangsatte boringer:'http://digitaljournal.com/article/317269

Links om fattigdommen i Grækenland:

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/Korrespondenterne_skriver/2012/01/30/175517.htm
Dansk dokumentar "korrespondent fra elendighedernes land

http://www.dailymotion.com/video/xnkxxl_yy-yyyyyy-yy-yyyy-yyyyyyy-yyyyyyy-yyyyyyyyy_people#rel-page-3
(Om børn der sulter i Athen)

http://www.dailymotion.com/video/xnkydk_yy-yyyyyy-yy-yyyy-yyyyyyy-yyyyyyyyyy-yyyyyyy_people#rel-page-2
(En af de mange arbejdsløs grækere fortælle om mangel på økonomiske midler til at give sine børn mad og strøm i boligen hver dag )

http://www.youtube.com/watch?v=l-6QgK0sljc&feature=related (En græsk pensionist i "de fattiges supermarked" med 345 euro om måneden og er nødt til at tigge som han flovt fortæller hviskende -hele klippet kan se på den svenske dokumentar nævnt herunder)

De ovenstående links er klip fra den svenske tv dokumentar fra Athen 2011 som hedder "Vad är det för fel på grekerna"? link her http://www.youtube.com/watch?v=1J84GkxoY7g&feature=related

http://www.bbc.co.uk/news/world-16615936 (Om de mange hjemløse der bor på gaden)

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-16523794 (Fra Sos børneby hvor mange desperate forældre overlader deres børn pga elendig økonomi

 • Kommentarer(4)//karen.dinkretaferie.dk/#post77

Nyheder fra det Græske!

Karens nyheder 2012Oprettet af Karen lør, januar 07, 2012 01:10:48

Kære Alle !

Et rigtig godt nytår til alle !Jeg beklager, at jeg ikke har opdateret min blog før nu -'Tiden har været knap og måske også lysten lille -til at skrive nyt her fra det græske den sidste tid.
Jeg vil jo gerne kunne skrive lidt positive nyheder også om den græske dagligdag og det har desværre været svært at finde den sidste tid.Og dette til trods for at jeg ser mig selv som et positivt tænkende menneske og at jeg som regel formår,at se det positive i mange svære og udfordrende situationer her i livet.
Derfor har jeg fået mit livs udfordring,idet jeg er lever og bor i et land hvor jeg især de sidste par måneder, møder menneskers lidelser dagligt og mere og mere for hver dag.Lidelserne bliver forstærket af at disse er udfra en ubeskrivelig uretfærdighed samt et stort brud på de internationale menneske rettigheder.
Inden jeg beretter om hvad der sker i grækerens dagligdag -samt lidt forskelligt -bla opdateringer på Dinkretaferies hjemmeside -så vil jeg lige berette om vores gris Spiros for uanset er der jo stadigvæk landstedsoplevelser i Maroulas....

Grisen spiros.
Et nyt medlem af vores dyrefamilie i sensommeren-og for første gang nogensinde en gris ! Ellers kun høns -kaniner -kalkuner -får -geder -æsel -hunde og katte og en svale!
Vores søn Valandis som efterhånden tager hånd om mange ting selv på vores landsted,besluttede for få måneder siden at han ville have en gris der skulle fodres op og spises!
Så Valandis lavede en indhegning på jorden ved siden af `hvor vores får opholder sig når de ikke er ude at "gå tur".Spiros gravede i jorden og hyggede sig og Valandis lavede en stor vandpyt han kunne rulle sig i og Valandis fandt ud af hvor Spiros elskede at blive kløet på siden og så meget at han lagde sig ned i nydelse..Spiros graveri medførte også med jævne mellemrum at der blev gravet ved hegnet så Valandis måtte ikke få gange -laver ekstra hegn så Spiros ikke gravede sig ud.
Så blev det efterår og Spiros måtte have et indendørs sted at være.så Valandis & venner lavede en stald -ja altså en a la kretensisk -med gl brugt træ og metalplader med dør i også !
Bunden var fortsat jord så Spiros kunne fortsat grave og hygge sig.Men måske var det længslen efter den friske luft at Spiros efterhånden kun gravede ved det nu indendørs hegn -og Valandis blev efterhånden træt af at "lappe" hegnet, så han fik fat i noget cement og så blev der lagt cement på gulvet medens Spiros fik et midlertidigt ophold i fårenes stald med jord.
Jeg forsøgte at få Valandis til kun at lægge cement lige ved hegnet og ikke i resten af stalden så Spiros fortsat kunne grave i jorden men ak - det var for døve ører jeg talte...Heldigvis skulle det vise sig, at det klarede Spiros selv !
For da Spiros blev placeret i den nye cementstald af en stolt Valandis -gik der ikke mange timer før at Spiros startede sin "sultestrejke"! Han spiste igenting og var slet ikke glad og heller ikke den næste dag og Valandis var både dybt bekymret og et stort spørgsmålstegn.
At det skulle være fordi,at han ikke længere havde jord og kunne grave og moderen havde ret, kunne bare ikke passe ! Hele venneteamet blev sat ind i problemet og den eneste løsning var at Spiros simpelthen måtte have lægebesøg! Helt fint sagde jeg -men prøv lige at sæt Spiros over ved fårestalden igen hvor han kan grave medens vi får får fat i en læge...Nødvilligt flyttede Valandis Spiros over i fårestalden medens han rystede på hovedet af mig og sagde at jeg jo ikke vidste noget om at have grise....Tja klogere bliver man jo altid -især når man er 17 år og for første gang skal indvies i det, at have gris der har det godt og er glad.Spiros blev straks glad igen -spiste lystigt og gravede løs i sin elskede jord i fårestalden..
Venneteamet blev igen indkaldt og alle blev vist en erfaring rigere og hurtigt blev en udvielse af Spiros hjem udført i praksis -Han fik en udendørs indhegnet gård med jord samt hul i væggen fra stalden så han selv kunne bestemme, om han ville være inde i sit cement hus eller udenfor og grave jord....Og naturligvis noget halm på cementgulvet som han kunne varme sig på.
Så langt så godt..Men dagen kom jo her for nylig hvor Spiros var i slagtealderen -pu ha..Og dette endda ved juletid hvor man i det gamle Grækenland havde en tradition med at skulle slagte julegrisen og ALT blev brugt på grisen!" Den tradition er ikke så almindelig mere -måske fordi ikke mange har gris mere men overvejende lam så det er som regel hvad grækeren spiser til jul og måske også Kalkun hvis økonomien er til det.Iår lå prisen på Kalkun på ca 10 euro pr kg og det er dyrt for den almene græker.
Jeg har efterhånden vænnet mig til at en af de mange lam eller en af de mange høns pludselig ligger i mit køkken og er friskslagtet -men der var kun en Spiros og vi havde alle på hver vores måde en "kontakt" til Spiros.Valandis som er vokset op med kretensisk landmandsblod og er en prof slagter af kaniner og høns og lam fra hans 15ende år –viste ikke nogen følelser om at Spiros ikke skulle slagtes pga den lidt speciele kontakt i forhold til vores andre dyr.Jeg forsøgte at lokke Valandis til at beholde Spiros og så købe Spiros en kone - så kunne vi jo spise de andre grise senere som de "lavede" Men nej -Grisechefen Valandis ville have at Spiros skulle slagtes så det blev således.En Griseslagter blev tilkaldt og huset blev fyldt med Spiros.De dage var jeg ikke hjemme -men var ude at kigge på boliger ! Den dag idag har jeg endnu ikke smagt så meget som en mm af Spiros og heller ej husets andet kvindelige medlem -datteren Eleni -men det har de mandlige medlemmer Michalis og Valandis i høj grad! Ja og undskyld men til ære for Spiros så er der også et billede af ham....her er det......

Opdateringen/nyt om Dinkretaferies hjemmeside:
Et overvældende antal af danskere kontakter mig i denne tid om ferie på Kreta -og dejligt at så mange igen ønsker at holde ferie på Kreta og naturligvis at man ønsker at jeg formidler deres ferie!
Jeg er fortsat igang med at opdaterer bla nye boliger -og en liste over alle nye boliger vil snart komme på forsiden af hjemmesiden.Der er stadigvæk ledigt i de fleste uger -dog skal man være ret så hurtig hvis man ønsker villaleje især sidst i juli måned hvor der er mest efterspørgsel.
Jeg er også ved at indsamle nye og gamle forslag til udflugter og besøg i løbet af ferien.Man er naturligvis altid velkommen til at sende forslag til glæde for andre.
Jeg håber at jeg iår får mulighed for at opfylde et mangeårigt personligt ønske om at arrangere lokale oplevelser og besøg for mindre grupper og med mig selv som medfølgende selskab og ”guide”-mere om dette på hjemmesiden når og hvis det blir!

Ferie i Grækenland 2012.

Uanset krise eller ej i Grækenland -vil jeg gøre opmærksom på,at der ikke er nogen større ændringer i at holde ferie i Grækenland end normalt.Selvom der er en dybtgående krise så er hoteller og faciliteter for en ferie som de altid har været -deriblandt lægehjælp og medicin som forhåbentlig ikke gerne blive nødvendigt i løbet af ferien -idet man som feriegæst har adgang til private læger og hospitaler som ikke er ramt af krisen.
Dvs man kan stadigvæk holde ferie i Grækenland som man altid har gjort og med samme tryghed.Man vil måske som stamgæst mærke ændring, ved at nogle af de stambutikker og restaurenter, som man plejer at besøge,nu er lukkede pga krisen.
Endelig må jeg slutte med at sige,at jeg håber danske feriegæster vil forsøge at vise deres respekt for grækernes svære tid –desværre har man I græske tv medier kun hørt om negative og fordømmende holdninger fra udlandet om dovne og uansvarlige grækere der har skylden for den økonomiske krise.

Ønsker man at hjælpe den græske økonomi som feriegæst så:

1.Brug de lokale butikker og spisesteder fremfor de store moderne supermarkeder (Inka er et græsk supermarkeder så bedre end de andre)

2.Vis respekt for Grækeren ved ikke at forsøge at prutte med priser.De fleste grækere går udfra at man som udlænding kender til krisen og hvor slemt det står til med grækerens økonomi.

3,lej bil igennem de små græske bilfirmaer fremfor de store internationale firmaer

4.I 2012 har de store charterselskaber desværre droppet de fleste små hoteller og lejlighedskomplekser og lavet kontrakt med de store hoteller som kan tilbyde måltider og all inclusive.De små hoteller er derfor i stor nød og derfor vil jeg anbefale at ønsker man at bo på et mindre hotel så søg og find disse på internettet !
Hvis man ønsker at støtte den græske økonomi og mener at man har råd til det, så bestil i det hele taget ikke all inclusiv -men brug de lokale spisesteder som også kan tilbyde en bedre kvalitet af mad.

Udfordringerne for grækeren i hverdagen i denne tid. Kort fortalt- men en stor mundfuld !

Det er nu blevet offentliggjordt at 3 mill grækere lever under fattigdomsgrænsen (dvs med 7100 euro eller mindre om året) Det officiele indbyggertal i Grækenland 2011 lyder på 11.3 mill.
Det er endnu ikke opgjordt hvormange grækere der ikke har mad hver dag, men antallet er så stort, at der i de fleste byer i Grækenland og i de græske kirker nu er arrangeret uddeling af et gratis måltid til trængende.
Der er sultne grækere fra alle samfundsklasser og mennesker som før havde en god højstående stilling som nu er blevet fyret og ikke får understøttelse.Nogle forældre med børn har desperat afleveret deres børn i Sos børnelandsby, da de ikke selv har mulighed for, at give børnene mad hver dag.Mange restaurenter uddeler deres restmad til trængende.
Mange grækere lever uden strøm og nogle også uden vand fordi de ikke har penge til dette -og ikke mindst har den nye ejendomsskat, som er kommet på elregningerne været skyld i, at mange er blevet frakoblet deres strøm til boligen -se mere om den nye ejendomskat længere nede,

En meget stor del af de mennesker der endnu har arbejde får ikke længere løn og dette nu i flere måneder -og med en fagforening og arbejdsgiver der blot trækker på skulderen og siger at så kan man jo bare gå sin vej -men da der ikke er andet job, at finde bliver de fleste og arbejder gratis med håbet om, at der falder en skilling af på et tidspunkt.
De der er så heldige at få løn endnu -er blevet trukket med optil 50% af deres løn fra den ene måned til den anden.-og med faste udgifter som er nøje planlagt udfra ens løn -deriblandt banklån som de fleste mennesker i resten af Europa -så må man vælge mellem at betale banklån eller mad på bordet hver dag.Hvis man ikke betaler sine lån er bankerne nu blevet meget hurtige til at overtage ens bolig -og staten ligeså, hvis man skylder denne så de fleste grækere forsøger at beholde deres tag over hovedet og istedet forsøge at finde mad på anden måde bla igennem de mange velgørenhedsorganisationer som forsøger at følge med et ubeskriveligt stigende behov for et måltid mad hver dag.,
Den gennemsnitlige løn i Grækenland ligger nu på 600 euro om måneden men jeg kender til unge mennesker der arbejder for 20 euro om dagen i 8-10 timer og prisniveauet er på mange dagligvarer de samme som i Danmark.Elektricitet koster 0.045 euro pr kW og er netop steget pr 1 jan 2012 med 12-15 % afhængig af ens forbrug.
Eus repræsentanter har allerede nu sagt,at de midt på måneden kommer til Athen og vil kræve lønninger og pensioner bliver sænket yderligere også i den private sektor.Iøvrigt skal skattereglerne ændres for private erhvervsdrivende –man skal stadigvæk udfylde selvangivelse etc men skattevæsenet kan opkræve hvad de ønsker hvis de vurderer at den erhvervsdrivende har tjent mere end opgivet –ikke nødvendigvis udfra beviser,men udfra skattevæsenets vurdering af erhvervets muligheder for indtjening.
På offentlige hospitaler har der i længere tid ikke været det nødvendige udstyr og medicin -og der har været situationer med sygeplejersker ansat på hospitaler der bryder grædende sammen i desperation over ikke at kunne give livsnødvendig medicin til indlagte.
Alle arbejdende grækere betaler både som ansat eller selvstændig deres egen sygesikring og pension hver måned.Som ansat betaler man ca 12-25% af ens løn til denne forsikring og som selvstændig fra 250 euro -ca 700 euro om måneden.Der er forskellige syge/pensionskasser udfra hvilket erhverv/hvor man er ansat.
Betaler man ikke disse -betyder det store bøder og på længere sigt fængselstraf.Men på mystisk vis er store beløb fra disse "kasser" forsvundet -ingen kan Ihverfald fortælle hvor store beløb er henne -og derudover så beordrede Eu sidste år at pensionen skulle nedsættes -til undring og foragelse for de mange som har betalt til disse "kasser" i et helt liv.
Men desværre stopper det ikke her.Hvis der ikke sker et mindre mirakel inden mandag den 9 januar så lukker alle apotekerne for kassen og det vil sige at ingen indbyggere i Grækenland vil kunne gå til lægen eller på apoteket med recept til medicin uden at skulle betale af egen lomme.Apotekerne har som de udtaler -udleveret medicin til de forsikrede grækere siden juni måned sidste år selvom deres sygekasser skylder store beløb til apotekerne og nu vil og kan de ikke længere -idet også medicinlagrene nu lukker for kredit til apotekerne der indtil nu har kunnet få medicin leveret på afbetaling.
Officielt lyder det at man jo blot kan få beløbet af sygesikrinskassen direkte -men det ved den almene græker godt er utopi.I et land hvor man ikke få sin berettige løn -man får ikke restskat tilbage (staten har meddelt at dette er der ikke penge til pt) –og hvor der i længere tid har manglet penge i syge/pensionskasserne som stadigvæk den dag idag skal betales til tiden af alle arbejdende.

Og derudover den nye græske ejendomsskat som alle har fået en opgørelse over på deres el regning og som skal betales inden 80 dage efter regningens deadline for betaling og de 80 dage er for et stort antal grækere ved at nærme sig i denne måned. har det vist sig er fulde af fejl -mange har fået regninger som er optil dobbelt så meget end de skal faktisk skal betale -men om man har penge eller ej så skal fejlbeløbet betales og så bliver det fratrukket næste regning.
Mange grækere har i forvejen ikke haft nemt ved at skulle betale denne skat så at skulle betale et højere fejl beløb har skabt megen frustration og vrede hos mange.I vores landsby har ejendomsskatten typisk været 3 euro pr m2 så mange gl pensionister i landsbyen med en bolig på 80 m2 har skulle betale (uden fejl) 240 euro i ejendomsskat og nogle af disse får 310 euro i pension om måneden.
Iøvrigt har det græske juridiske råd erklæret at opkrævningen af ejendomsskatten på elregningen og med bemyndigelse hos elselskabet om at frakoble strøm tilførelsen er ulovlig.
Udover at staten ikke må få en anden istans som feks elselskabet til at opkræve ejendomsskat så er det ikke lovligt at frakoble strøm til boliger og hos borgere der har betalt deres strøm.Og det har kunne lade sig gøre at betale regningen uden at betale ejendomsskatten nogle steder i landet.
Den Græske "elchef" har beklaget at elselskabet har fået denne opgave men eftersom regeringen har lavet denne lov må den jo accepteres og elchefen påpegede at de var nødt til det, for de ejendomsskatter, som ikke blev betalt skal betales af el selskabet !

I december 2011 kom de sædvanlige repræsentanter fra Eu som holder øje og giver retningslinier til den græske regering og i en lang tale til den sultne og arbejdsløse befolkning -måtte man beklage at eu i samarbejde med den græske regering havde taget fejl mht resultatet af de mange økonomiske indgreb -ord som mislykket og fejlvurdering blev brugt (det havde alle græske og mange internationale økonomer allerede forudset) så nu måtte man starte på en frisk med desværre endnu skrappere indgreb.Skaber det tillid i svære tider ??
Iøvrigt kunne et logisk spørgsmål være:Hvis Eu er så interesseret i at hjælpe Grækenland på fode igen via de store banklån hvorfor skal Grækenland betale optil 5% rente på disse når andre lande skal betale helt ned til 1% i rente? Det er iøvrigt kun 0.29 cent af hver euro af de store banklån fra Eu som bliver i Grækenland -resten bliver sendt tilbage til Eu til afbetaling af lån + rente !!

Det som for mig nok er det mest chokerende at opleve, er ikke de økonmiske indgreb i sig selv og fattigdommen, men at det er forårsaget på bekostning af de menneskelige rettigheder
Derfor vil jeg bede om -hvis nogle har kendskab til organisationer (som der er"hul igennem til " ) og som i praksis tager hånd om de internationale menneske rettigheder så vil jeg gerne kontaktes med detaljer.
Har man kontakter til hjælpeorganisationer/firmaer der ønsker at sende hjælp til det græske folk evt madvarer-så kan Karen formidle modtagerkontakter i Grækenland.

Det positive der sker i Grækenland i denne tid????
Jo,grækernes medmenneskelighed og hjælpsomhed er mere end nogensinde tydelig i denne tid.Man forsøger at hjælpe hinanden på alle måder -også selvom man selv har det svært.Det ene efter det andet initiativ med indsamling af mad og tøj opstår rundt omkring i landet -uddeling af et varmt måltid især i forbindelse med de græske kirker -restaurenter som endnu har åbne uddeler den mad de ikke får solgt til trængende.
Her på Kreta vil man snarest forsøge at skaffe midler til uddeling af mad i mange skoler i Chania da det har vist sig at rigtig mange skolebørn møder sultne op i skolen fordi at deres familier ikke har mad nok.
Samtidig ser det ud til at det er lykkedes Chania kommune at indsamle midler til at åbne det første sted for hjemløse i en af de gl ubrugte bygninger på Tzanagakis gaden i centrum af byen.

Der er desuden opstået grupper som udveksler varer uden brug af penge -og disse holder jævnligt markeder hvor der udveksles madvarer -det kan også være undervisning -reperationer etc I chania har de hjemmesiden https://sites.google.com/site/pazariantallagonchanion/httpwwwdiktyoantallagonxaniongr (på græsk!)


I et land hvor ingen borger har nogen instans eller organisation til at påråbe ens problemer og fremfor alt informerer om alt hvad der sker af nye indgreb -hvor og hvordan skal man som borger forholde sig til dit og dat -hvor man kan skrige om hjælp hvor ingen andre hører en ? Jo så har grækerne den gode gamle journalist Papadakis som nu i 20 år har haft sit græske morgenprogram hver dag.
Han er dog siden krisen blevet den person i Grækenland som informerer om hvad der sker og så meget, at taler man med andre grækere om, hvornår elregningen skal være betalt eller om en ny regel så lyder svaret -papadakis sagde imorges sådan og sådan.
Papadakis er den person som forsøger, at få de forskellige parter til, at tale sammen og løse problemerne -han skælder ud og konfronterer politikerne og ministerne som ofte komme i hans studie.Og da der samtidig er et tv kamera og journalist ude på gaderne og man hører de almindelig grækeres røst og problemer som ministeren og politikerne hører med på -konfronteres mange problemer på denne måde I dette morgenprogram.

Et andet eksempel på hvordan grækeren i nød hjælper andre er at landmændende forleden i Chania demonstrede i centrum af byen fordi olivenolieprisen nu er så lav at det mere end nogensinde er en underskudsforretning og de demonstrerede ved at uddele den værdifulde olivenolie til de mange grækere som tog glædeligt imod en flaske olie-tankevækkende for de mange grækere der huskede tilbage til krisen under den tyske besættelse -hvor den samme uddeling skete (se billedet)
Iøvrigt er det kendt af alle kretensiske olivenolieproducenter at de store italienske selskaber kommer ved hver olivenhøst sæson og opkøber den gode kretensiske olivenolie for en spotpris og blander den med den italienske og sælger den som italiensk olivenolie.Olivenolieorganisationen på Kreta kæmper mod dette opkøb ved at finde alternativer –og dette i mange år uden held.

Til sidst –er der for nylig lavet en svensk dokumentar film fra Athen nov 2011 som jeg varmt kan anbefale –den giver et billede af grækernes problemer idag som ikke altid bliver vist i de gængse udenlandske medier.Link til filmen er https://www.youtube.com/watch?v=4XI1XtFkWwY

Det var min store mundfuld af nyt fra Grækenland -jeg håber at næste gang så bliver afsnittet med gode nyheder længere end de problematiske...
Miraklernes tid er jo ik forbi vel ?

 • Kommentarer(1)//karen.dinkretaferie.dk/#post76

Grækenlands "bistandskontorer"

Karens nyheder 2011Oprettet af Karen fre, november 11, 2011 11:33:23

Forleden var jeg på besøg hos Præsten Manolis i Helgen Nikolas kirken i Chania.Mange har sikkert gået forbi kirken eller været på besøg indenfor hvis man har holdt ferie i Chania da den ligger meget centralt på den hyggelige 1821 plads midt i byen.En fantastisk flot kirke og en af de største på Kreta.De færreste er nok klar over at bag denne flotte facade gemmer sig en såkaldt "frivillig bistandshjælp" som er normal i forbindelse med de græske kirker i et land, hvor der ingen bistandshjælp er fra det offentlige.
Det er dog ikke særlig almindeligt,at man ligefrem organisere en indsamling af bla mad og tøj og andre dagligdagsvarer på frivillig basis og fordeler dette videre til de trængende i området.
Præsten Manolis startede for 45 år siden med denne organiserede indsamling og idag er behovet større end nogensinde.Frivillige fra området leverer dagligt madvarer som pasta -ris -konserves og dåsemælk.Især dåsemælk er der stort behov for til de mange børn og iøvrigt også ældre der drikker mælk dagligt.Hver dag udleveres på den måde en pose med diverse madvarer og dette til ca 35 familier i området.Præsten Manolis noterer i sin lille blok, hvem har fået udleveret -hvem har støttet med penge og der gives kvittering på støtten og der gives kvittering når hjælpen udleveres.På den måde undgår præsten at blive udsat for tvivlspørgsmål om hjælpen bliver fordelt hvor den burde.I et lille lagerrum i forbindelse med kirken (se billederne)bliver hjælpen opbevaret.

Hvordan er de græske kirker organiserede mht denne hjælp ? Hver kirke har ansvar i det område kirken er beliggende dvs der tilbydes hjælp til dem der bor i det område og ikke andre.Dvs alle er tilknyttet en kirke i det område de bor og kan søge hjælp hos den lokale kirke/præst.Indtægterne kommer fra frivillige samt den lokale kirkes indtægter via donationer.Der gives ikke penge til disse støtteordninger fra det græske ortodokse hovedsæde eller fra det offentlige men kun udfra lokale indtægter fra området.På den måde,er der også et mangeårig personligt kendskab mellem kirkens præst og indbyggerne.Da jeg var på besøg hos præsten Manolis havde han f.eks fået indleveret en klapvogn og han vidste med det samme hvem han skulle kontakte som havde brug for den.

I hver by er der også en såkaldt "hovedkirke" -Metropolis kirken og i Chania har man arrangeret samme hjælp dog med at der udleveres et varmt måltid mad om dagen til en lang kø af trængende.Man har i medierne informeret, om forældre der i hemmelighed får udleveret mad og tager den med hjem til deres børn og ikke lader børnene vide hvor maden kommer fra.Det er for pinligt og nedværgende for de stolte grækere som ser en ære i selv at sørge for sig selv og sin familie.Denne "pinlighed" respekteres bla i medierne ved ikke at vise ansigter som står i madkøen.

Har man lyst til at hjælpe bla Nikolas kirken -og det være børnelegetøj -børnetøj -langtidsholdbare madvarer -penge -så kommer kontakt detaljer herunder.Hjælpen kan gives ved personlig henvendelse i det lille kontor ved siden af kirken (se billederne) eller ved forsendelse pr post (kirken har ingen bankkonto så metoden til økonomisk hjælp fra udlandet er kun via check)

FILOPTOCHON TAMEION -PRIEST EMMANOYIL BLAZAKIS
IEROS NAOS -AGIOY NIKOLAOY -SPLANTZIAS -PLATEIA 1821 CHANIA 73100 -CRETE

God weekend.

 • Kommentarer(1)//karen.dinkretaferie.dk/#post75

Det sker i Grækenland nov.2011

Karens nyheder 2011Oprettet af Karen ons, november 02, 2011 10:39:21

Hvorfor nu ???
Grækenland har aldrig haft folkeafstemning om medlemskabet af eu -aldrig haft folkeafstemning om euroen indførelse i Grækenland -ikke haft folkeafstemning om lånepakken fra eu i 2010 -så forvirringen og frustrationer er mange her i Grækenland i disse dage -hvor Papandreo vil have det græske folk til, at stemme om den sidste nye aftale med eu om nedskrivningen, af den græske gæld,som han indgik forleden, uden iøvrigt at folket har fået noget at vide videre indblik i aftalen -udover at der nu ikke kun vil være besøg fra Eu for at kontrollere Grækenland - men at aftalen også medfølger at der fast vil være repræsentanter fra eu som på den måde "kan holde Grækenland under lup"og de fleste er ikke i tvivl om at denne aftale også har medført den sidste rest af selvbestemmelse for Grækenland.
Der nævnes dog,at ved en folkeafstemning vil befolkningen får adgang til de flere hundrede sider om detaljer i aftalen -så man kan få indblik i aftalen -dog meldes der ikke noget om hvordan den almene græker vil kunne forstå og få et klart billede af at læse de mange sider som er skrevet i et sprog som kun de færreste vil kunne forstå.

De 2 sidste år har Papandreo og hans regering vendt det døve øre til når det græske folk har protesteret mod den økonomiske politik og at der ingen konsekvenser har været for de mange afslørede korruptioner som har medført tårnhøje beløb udført til udenlandske kontoer og i det hele taget - i "gemte lommer".Sammen med dette samt faktum at folket normalt aldrig er blevet spurgt om andre vigtige beslutninger,og at Papandreo vil have folkeafstemning om den nye aftale -ses ikke som en pludselig indførelse af demokrati i Grækenland, men mere som et forsøg på, at kaste ansvaret over på det græske folk efter "at skibet nu er ved at synke" og på den måde kan Panpandreo og hans regering smide ansvaret fra sig om Grækenlands fremtid og få det græske folk kastet ud i en upopularitet i resten af verden -(mere end i forvejen)

Dog er det planen, at der ikke være en folkeafstemning før i Januar måned -hvor aftalen på det tidspunkt vil have være udført i praksis.Så hvad er så logikken i en folkeafstemning spørger mange grækere?
Foreløbig venter alle på resultatet af afstemningen i det græske parlament fredag den 4 november, hvor der vil være afstemning om tillid til regeringen eller ej.Får Papandreo ikke flertal på fredag så mener alle, at der vil udskrives valg i landet.Af de nu 300 personer der sidder i parlamentet skal Papandreo have mindst 151 stemmer for at have flertal -men stemmeantallet kan også være mindre -for er der nogle der ikke ønsker at stemme så er det halvdelen + en stemme der gælder som flertal.

Grækerne har nu demonstreret i de sidste 2 år overfor de mange økonomiske indgreb som har drænet det græske marked for aktivitet og den ene butik og virksomhed lukker efter den anden -arbejdsløsheden stiger hver dag -og de mange økonimiske indgreb især for det store antal grækere med de laveste pensioner og lønninger kæmper en kamp for at fortsat at have til de mest menneskelige basale behov - afgang til logi -lægehjælp-kost -el og vand.De der er heldige at have et job og får mindstelønnen -ja så er den nu på 2.5 euro i timen ! En liter frisk mælk koster 1.70 euro! En liter benzin koster 1.90 euro....
Igår den 1 november fik den græske pensionist startskudet til at leve for 30% mindre idet alle pensioner ( ögså dem der får 300 euro om måneden i pension) blev udbetalt minus 30% pga en ny beskatning -og beløbene er taget fra pensionskasserne, som alle har betalt til i løbet af mange år -for pensioner fra det offentlige, findes ikke i Grækenland.
De nye indgreb er efter sigende krav fra eu pga låneaftalen så ingen græker er særlig positivt indstillet hvis Eu pga den nye låneaftale med nedskrivning af gælden -kommer til at placerer sig fast i Grækenland og mere indflydelse på Grækenlands økonomiske politik som indtil nu har ramt de laveste indkomster hårdest.
Grækerne ønsker iøvrigt ikke, at nogen som helst i udlandet skal betale for den græske regerings fejlpolitik og korruptioner igennem mange år og som nu er med til at skabe resulteret med store gæld og efterfølgende låneaftale -udover grækernes eget manglende ansvar, som mange indrømmer idag,men som ingen grækere var klar over førte, til den store gæld før det var for sent -pga den græske regerings hemmeligholdelse af sandheden.Grækerne er et stolt folkefærd og ønsker sin selvstændighed og ønsker at kunne klare sine problemer selv og ikke på den måde som den græske regeringen har taget hånd om problemerne ved bla "at pansætte landet" og sælge ud af landets mange offentlige besiddelser.Japan kom f.eks i sin tid og tilbød lån til Grækenland med helt andre lånebetingelser end Eu -men blev afvist af den græske regering -blot et eksempel på at det måske ikke kun var Eu og deres høje renter og krav der var en mulighed for at redde landet.

Et emne som ingen taler om ??? Heller ikke i Eu ???
Der er iøvrigt ikke længere nogen tvivl om at de mange som har noget til gode i Grækenland (og måske de som måske ikke har noget til gode, men synes de har )-har mulighed for at få det tilbage og endda fra den mest populære indtægtskilde i verden ! Olie og Naturgas !
Efter en lang årrække, hvor der har været tys-tys om den store rigdom af olie og naturgas og mineraler gemt under Grækenlands overflade -har en journalist sidste år afsløret så mange facts at Papandreo (som ellers indtil da -udtalte indtil flere gange -at der findes ikke olie og naturgas i Grækenland) -har været nødt til at sætte gang i olie og naturgas emnet og i fra iår er der derfor udenlandske olieselskaber som er placeret fra i foråret fast på sydkreta, hvor de laver alle undersøgelser nødvendige, for at udnytte havets rigdomme.
Iøvrigt siger eksperter på området -at hvis Grækenland selv får glæde af rigdommen vil hele Grækenlands totale gæld være betalt i 2020.....
Ønsker man at få et dybere indblik i dette emne -så kan man se journalistens program fra sidste år med afsløringerne og et indblik i de mange forsøg fra højere instanser om ikke at afsløre disse rigdomme -med engelske tekster det meste af udsendelsen på dette link. http://youtu.be/x8M-rJULXlo

En kommetar for nylig om olien og naturgassen på Kreta på dette link som imellemtiden eftersigende, er langt mere end først antaget.-(brug google oversætter) http://www.tsantiri.gr/blog/mega-kitasma-petreleou-notia-tis-kritis-axias-500-dis-evro.html

USA er dog godt klar over rigdommen -her et interview med Hilary clinton om emnet juli 2011 http://www.youtube.com/watch?v=ggN33UkwGVs&feature=related

Og her et klip om en af mange forskellige meninger om årsagen til Krisen:
http://www.youtube.com/watch?v=ggN33UkwGVs&feature=related

Dette var Karens "mundfuld" for idag -kommentarer er meget velkomne ! • Kommentarer(6)//karen.dinkretaferie.dk/#post74

Grækenlands demonstrationer den 19 og 20 oktober

Karens nyheder 2011Oprettet af Karen fre, oktober 21, 2011 00:18:25

Aldrig har der været så meget enighed i Grækenland blandt befolkningen om at gå på gaderne og vise deres modstand af regeringens økonomiske indgreb som af mange blive kaldt de hårdeste nogensinde -med beskatning af selv de laveste pensioner og lønninger som jeg iøvrigt har nævnt tidligere.Den endelige afstemning om indgrebene skal efter planen ske idag torsdag -endnu er debatten meget heftig i parlamentet inden afstemningen.

Igår og idag gik grækerne på gaden og alle er enige om at aldrig tidligere i Grækenlands historie har så stor en del af befolkningen vist deres modstand af regeringen.Mange kaldte det 11 millioner grækere mod de 154 medlemmer af regeringen.Også på Kreta var antallet af demonstranter helt overvældende og ligesom I Athen havde størstedelen af erhvervsdrivende lukket deres butikker så man kunne deltage i demonstrationerne.
Her et link fra Syntagmapladsen den 19 oktober. http://youtu.be/6VmilrF0DPs


Desværre blev de ellers fredelige demonstrationer af flere hundrede tusinde grækere endnu engang ødelagt af et par få hundrede såkaldt ballademagere som ved de andre tidligere demonstrationer også har lavet ballade med kast af sten og diverse.Dog med en forskel denne gang -at de også begyndte at angribe de demonstrerende fredelige grækere og det blev til mange sårede.

Tragisk er det at der var et dødsfald også,som eftersigende ikke kom til skade pga sten etc men indtil nu melder lægerne om, at det ser ud til, at han er afgået ved døden pga af den farlige tåregas som politiet MAT bruger og der er iøvrigt blevet indgivet anklage mod brugen af denne tåregas fra tidligere demonstrationer,som man har beviser for er udløbet og som er en gl tåregas art ,som ikke længere er lovlig, fordi den er for farlig.

Derudover meldtes der om af mange deltagere der var på Syngtagmapladsen at politiet også brugte et stort antal molococktails i de store fredelige folkemasser.

Det har været kendt af mange i Grækenland og mange journalister,at de såkaldte ballademagere er "bestilt" for at opløse demonstrationer og for at give et voldeligt billede ude i verden af grækerens demonstrationer så de ikke får sympati udefra.Og dette lykkedes igen i disse 2 dage -hvor de udenlandske medier hovedsagligt eller kun har vist de voldelige billeder fra demonstrationerne.

Der har tidligere været diskussioner i græske medier udfra billede/film materiale hvor politiet MAT beskytter og hjælper de såkaldte balldemagere og endda at ballademagerne gør deres entre fra politibusserne.

Måske var det pga dødsfaldet idag -at Formanden for en af de største fagforeninger i Grækenland PAME som også var på gaden/syntagma pladsen i disse to dage og som netop er blevet interviewet i et græsk nyhedsprogram -nu har indsamlet klare beviser og navne på at disse ballademageres tilknytning til den græske regering.Ihverffald vil formanden videregive beviserne til tv kanalen hvor han blev interviewet.Det er nemlig idag især således -at det er visse kanaler som ikke er styrede af regeringen -at man afslører korruptioner i et Grækenland,hvor man ikke har tillid til regeringen og retsystemet. • Kommentarer(0)//karen.dinkretaferie.dk/#post73

Strejketid i Grækenland

Karens nyheder 2011Oprettet af Karen søn, oktober 16, 2011 20:45:42

Naturens farver og skønhed på Kreta som altid -herover et billede fra igår hvor efterårets farver begynder at vise sig ud over havet med en regnbyge i vente...

I modsætning til naturen som har sin sædvanlige cyklus -ændrer mangt og meget sig i Grækenland i denne tid.Nye prisstigninger næsten hver dag -nye skatter og afgifter samtidig med lønnedgang og beskattelser på også

de laveste indkomster og pensioner.De der får 250 euro om måneden får nu en beskatning på 30 euro -dem der får 350 euro får nu en skat på 60 euro -for at komme med nogle eksempler.Også disse skal betale den nye ejendomsskat som kommer på alle elektricitet regninger og som jeg nævnte i et tidligere indlæg er der stor modstand af denne skat og ikke mindst at man lader det græske el selskab "tage hånd" om denne skat og konsekvensen ved ikke at betale skatten ved at afbryde strømmen til boligen.

Den ulige fordeling kunne man endnu engang konstanterer forleden dag,da den græske vicepremierminister Theodoros Pangalos oplyste i et tv interview,at han skam var nødt til at sælge nogle af hans ejendomme for at kunne betale den nye skat.Næste dage lavede græske medier en oversigt over Pangalos ejendomme og det blev til 52 stks.Samme nyhed læste jeg iøvrigt i et dansk medie men med forskellen,at man der nævnte at han havde 8 ejendomme.

Ejendomsskatten skal efter sigende ikke betales af handicappede -men da staten ikke har check på disse -skal de sende en sms til økonomiministeret og oplyse om at de er handicappede og derefter vende tilbage med en formular fra kommunen som beviser at de er handicappet.Dog må kommunerne afvise disse henvendelser da de endnu ikke har fået de nødvendige oplysninger og formularer fra staten.Og betaler man ikke ejendomskatten på elregningen så får man afbrudt strømtilførelsen til boligen.Diskussioner om den nye ejendomsskat er også opstået udfra de mange lejere som risikerer at få afbrudt deres strømtilførsel fordi deres udlejere ikke kan betale ejendomsskatten.

Kommunen i Chania har nu et overvældende henvendelser fra borgere der beder om et gratis måltid mad om dagen at man nu opfordre alle der har mulighed for det om at støtte med mad eller penge.Jeg vil formidle detaljer om hvorledes man kan hjælpe som danske på et senere tidspunkt.Samtidig har Chania kommune nu taget initiativ til et indkøbssted for de fattige i kommunen hvor der kan handles ind for et symbolsk beløb 2 gange om ugen hvis man har et såkaldt "fattigkort".

Journalisterne har travlt med at afsløre den ene korruption efter den anden og kunne også forleden oplyse,at Grækenlands Præsident Papoulias (som har en rolle der kan sammenlignes med vores Dronnings) får en løn på 70.000 euro om måneden og derudover diverse tillæg så lønnen ligger tæt på 130.000 euro om måneden.Samtidig er mindstelønnen nu gået ned til 20 euro for 8 timers arbejde så den er er gået lidt ned fra de 3 euro i timen som den har været i sommers.

Utilfredsheden er stor og bliver ikke mindre hos grækeren hver dag og der er i næste uge meldt generalstrejke hvor det især er den 19 og 20 oktober der strejkes.Disse dage opfordres også butiksindeavere at holde lukkede så man kan deltage i demonstrationerne rundt omkring i hele Grækenland.Hvad kræver man ? man kræver at Papandreo regeringen går af -først og fremmest og udskriver valg.

Fra mandag den 17 oktober -23 oktober vil der være strejker hver dag blandt offentlige ansatte -bankansatte -advokater -læger -toldpersonale -og det vigtigste for en udenlandsk feriegæst at noterer sig -er at der tirsdag og onsdag og torsdag vil være taxastrejke i hele landet og onsdag og torsdag vil der også være strejke blandt flykontrolpersonalet.Hvorvidt der overhovedet vil være fly der ankommer eller afgår fra Grækenland disse dage eller ej er der ikke på nuværende tidspunkt oplyst noget om.
Iøvrigt strejker også alle ansatte i det græske skattevæsen -pga for få ansatte -for lidt i løn og for meget arbejde....

Der er rygter om at også politiet vil strejke onsdag -men det gælder nok ikke det speciale politi MAT -det såkaldte tåregasmaskepoliti som plejer at være tilstede ved alle demonstrationer og strejker og mon ikke også politiet som passer på regeringes medlemmer hver gang de forlader en bygning arbejder som sædvanligt -for ellers må de holde sig indendøre i strejkedagene.Jeg ved ikke om jeg tidligere har nævnt -at regeringens medlemmer ikke kan gå på offentlig gade nu i flere måneder -uden af få vrede tilråb og af og til påkastning af yoghurt fra vrede grækere.

Her en oversigt over de forskellige strejker på engelsk som skulle være gældende:

Seamen (PNO) 48hr strike - no ferries in Greece from 06.00hrs Mon 17 Oct to 06.00hr Wed 19 Oct
Tax offices on strike Mon 17, Tues 18, Wed 19 Oct
Lawyers strike Mon 17, Tues 18, Wed 19 Oct
IKA doctors strike Mon 17 to Fri 21 Oct
Bank workers 48hr strike Tue 18, Wed 19 oct
Customs officers strike – ruled illegal

General Strike Wednesday 19 October & Thursday 20 October
ADEDY public sector & GSEE private sector 48hr Strike 19 & 20 Oct
Air traffic controllers to join the 48hr strike, with no flights in or out of Greece for two days. Taxis also on strike 48hrs.

Ja -det var lidt nyt herfra det græske -som dennegang kun blev om græsk økonomi og strejke..... • Kommentarer(1)//karen.dinkretaferie.dk/#post72

Lidt nyt om lidt af hvert...

Karens nyheder 2011Oprettet af Karen søn, september 25, 2011 12:57:21

Karens emner idag!

1.Månens indflydelse!
2.Olivenhøsten på Kreta 2011
3.Fælleskørsel i Grækenland.
4..Thedorakis besøg/tale i Chania
5.Om den økonomiske krise i Grækenland og strejke 27-28 september (transport)

Månens indflydelse på mangt og meget kender vi jo alle til og troen på denne virkning varierer jo også fra person til person.I Grækenland er der en generel tro på månens indflydelse -især når månen tiltager eller aftager!
Med nymåne på tirsdag -som mange astrologer iøvrigt betegner som et godt tidspunkt for nye begyndelser -og for grækerne når månen tiltager,er det den tid, hvor man bør så/plante sine afgrøder/haver.Meget sjældent vil man opleve grækere der sår eller planter når månen er aftagende.Når månen er aftagende-ja så høster man!
Dvs har man f.eks urtehave -så skal man sørge for at plukke sine grøntsager når månen er aftagende, hvis man vil have dem til, at holde sig friske i flere dage.Endnu mere kendt og respektereter månens indflydelse på træer !! Det har fra gammel tid været kendt,at skulle man bruge træet -f.eks materiale til et hus -så skulle træet fældes medens månen var aftagende -så vil træet holde sig en livstid! og hvis det fældes medens månen er tiltagende -ja så er holdbarhedstiden minimal.
Hvis et træ får knækket en gren af, medens månen er tiltagende, vil man se i løbet af få dage hvorledes det tørrer ind og bliver ubrugeligt og hvis månen er aftagende det modsatte....Er der mon nogle læsere der tidligere har hørt om dette ??

Forberedelserne til olivenhøsten går normalt igang når turistsæsonen er færdig sidst i oktober/først i november.Desværre har denne vinterindtægt for mange trængende grækere ikke de store resultater iår.Blomstringen af oliventræerne var ellers overvældende i foråret og tegnede til et rigtig godt olivenhøstår -men desværre kom der en regn og ødelagde resten af udviklingen af blomstningen og derfor bliver det et meget dårligt år for olivenhøsten på Kreta iår.

Den økonomiske situation i Grækenland som jeg omtaler længere nede -har medført at mange grækere benytter sig af et projekt "fælleskørsel" .
Mange grækere har været nødt til, at sælge deres biler eller et forsøg på dette, så de ikke længere har udgifterne forbundet med, at have bil samt med benzinpriserne nu på et niveau på 1.90 euro pr liter (i et land med 3 euro i timen som mindsteløn) så mange benytter sig af hjemmesiden www.carpooling.gr hvor man registerer sig med sine personlige oplysninger så alle medlemmer kan føle sig sikre om hvem man er.
Hvis man så har bil og skal køre fra et sted til et andet -så skriver man detaljer om dette og man kan så tilmelde sig, at køre med for et mindre beløb.Mange grækere beretter om,at udover at være en god økonomisk løsning for mange -at det også har skabt en hel del hyggelige nye venskaber på denne måde.

Mikis Theodorakis var forleden på besøg i Chania.Theodorakis har skabt den eneste modstandsorganisation "Spitha" der findes idag i Grækenland.En ikke voldelig modstand mod nutidens politik i Grækenland -men et politisk valg hvor landet må starte på en frisk start med "et folkets parti" og demokratiets tilbagevending i landet.
Theodorakis holdt tale i Chania og fremmødet var overvældende og med grækere der havde vidt forskellige baggrunde og politiske holdninger.Man kan se mere om "Spitha" på dennes hjemmeside http://www.spithachanion.gr/ hvor også hele talen kan læses (brug google translator)
Theodorakis opfordrede bl.a til, at man begyndte at organiserer sig i de små nærsamfund med henblik på en samlet indsats for, at hjælpe hinanden -ikke mindst den kommende tid hvor også mangel på mad vil blive et større og større problem.
Chania kommune ejer idag Mikis Theodorakis barndomshjem, som man vil indrette til museum i den kommende tid bla med genstande fra Theodorakis opvækt og liv i det hele taget.Mikis Theodorakis er født og opvokset i landsbyen Galatas lidt udenfor Chania.

Efter nogle meget hede sommermåneder er vejret på Kreta ved at få en "smag" af efterår.De første regnbyger kom forleden og temperaturene er nede på ca 25 grader de fleste dage -dog noget køligere morgen og aften.
Hist og pist, er man begyndt, at fornemme et begyndende sammenhold blandt indbyggerne i en svær tid.Ikke mindst ser man,at byboerne får hjælp fra familie og venner i landsbyer som endnu har grøntsager -kød fra deres landbrug.Det er ikke få grækere,der har fundet ud af -at rigdommen er,at have sin egen have og kunne dyrke sine egne grøntsaget og eje et par høns og kaniner.

Mange feriegæster melder tilbage om en stor overraskelse at krisen ikke har kunne mærkes eller ses mere tydeligt i løbet af en ferie på Kreta..Man har fortsat set grækere på cafeer og tavernaer -samt grækerne køre rundt i store dyre biler.Der skal ikke megen logisk tankegang til for, at finde en forklaring -,at dette naturligvis er fordi man ikke ser det store antal grækere,der ikke bevæger sig rundt mere på hverken tavernaer -cafeer og i biler mere.....

Skolernes sommerferie sluttede i sidste uge efter de sædvanlige 3 måneders sommerferie -så har man dog heller ikke efterårsferie og vinterferie som I dk.Skolernes start var præget af en del kaos idet man de fleste steder ikke havde de sædvanlige skolebøger at uddele til eleverne pga manglende penge og dårlig organisation.Skolerne fik istedet at vide,at der kunne kopieres på skolernes maskiner istedet, indtil problemet var løst med bøgerne.Men flere skoler meldte tilbage, hvorledes dette skulle ske uden kopipapir og penge til indkøb af samme.

Momsen som steg fra 13% .-23% den 1 sept.på alle mad og drikkevarer som bliver serveret -er af de fleste indehavere indtil videre ikke lagt over i prisen til kunden, men betales af egen indehaverens egen lomme -argumenterne er bla, at det vil være en sikker lukning af deres butik, hvis det blev dyrere, at indtage diverse nydelsesmidler i tid med i forvejen så lav omsætning at en lukning truer indenfor den nærmeste fremtid.
Iøvrigt er der et par "huller" i den nye momsforhøjelse !!! Spiser man på en taverna og bestiler en græsk salat med fetaost så vil fetaosten blive pålagt 23% moms i prisen -hvis man bestiller en tallerken kun med fetaost -er momsen kun på 13% ! Dette har ikke fået grækerne til at respektere logikken bag endnu et af regeringens økonomiske indgreb mere end tidligere.

Fra lånepakkens start fra Eu sidste år og indtil Idag har der ialt været 72 nye økonomiske indgreb, som alle har været ordre fra den kommision fra eu som er repræsenteret af 3 personer fra Bruzelles hver gang og som kommer til Athen.En af de engelske politikere Nigel Farage som sidder i eu parlementet har iøvrigt denne mening om Eu økonomiske styring af Grækenland -se link her http://youtu.be/pry5iL4TIa8 (på engelsk)
Udfra hvad jeg oplever her i Grækenland i denne tid -kan jeg ikke andet end at give Nigel Farage ret -for ikke mindst med de sidste nye krav fra eu -er der ikke mange der kan se lys forude for Grækenland -og det ser ud som om at det sidste "dødsstød" er ved at blive udført i livet.De Penge som der ønskes at skrabes ind i Grækenland og fra de kanaler og steder det ønskes -er der simpelthen ikke.

Den nye ejendomsskat fra denne måned, på alle boliger som har tilknyttet strøm gælder f.eks også landsbyerne -hvor der eksempelvis er pensionister der sidder med 330 euro om måneden.Og netop dem med den laveste pension på 330 euro vil Eu kommisionen have nu får mindre samtidig med at de også skal betale en forhøjet ejendomsskat pr 1 oktober iår. Hvordan skal det kunne lade sig gøre ?? i 2010 var der 1.2 mill grækere som ikke havde midler til at betale deres el regning og mange af disse fik afbrudt strøm til deres bolig og hvorledes disse mennesker nu skal kunne betale en ejendomsskat som kommer på elregningen fra denne måned er et mysterium for de fleste grækere.Ja -ejendomsskatten kommer på elregningen ! Og hvis man ikke betaler også ejendomsskatten,så vil det være el selskabet i Grækenland der skal sørge for at give grækeren en konsekvens ved at afbryde strømmen til boligen samt aflægge rapport til myndighederne så der kan komme en konsekvens derfra også.
Advokatrådet I Athen har indgivet anklage mod denne nye lov om at det er el selskabet der skal pålægges ansvaret for at afkræve ejendomsskat -da de siger at det er ulovligt at regeringen får en anden instans til at opkræve ejendomsskat og bedømme hver enkelt om de skal have en konsekvens eller ej ved ikke at betale -og få afbrudt strømtilførelsen til boligen.I forvejen har advokatrådet indberettet anklage mod den græske regering for bedrageri da den indgik eu låneaftale ved at "pantsætte" hele landet.
Iøvrigt er det ikke kun ejendomskat der er kommet som et af de sidste nye indgreb -Eu vil have at de offentlige ansatte går ned med 20-40%% i løn -og målet skal være en løn på 490 euro om måneden.
Pensionerne skal ned med 10-20 % .For de af jer som ikke ved det -så koster et brød 80cent-1 euro -1 liter frisk mælk 1.5 euro -en liter benzin 1.90 euro -blot for at give et par eksempler mht prisniveau i forhold til lønnen.

Samtidig er der kommet 5 nye skatter og afgifter der skal betales i oktober måned -udover en efterskat som kan betales i rater dog med mindst 300 euro af gangen.

Efterskattens beløb virker som meget tilfældigt og ikke udfra indkomst -feks en landmand fik en efterskat sidste gang på 5000 euro -han er pensionist og får 600 euro om måneden i pension og har 3 geder.....

Forleden blev det offentliggjordt at politikerne skam også har tænkt sig at spare.Så udover de 6000 euro de får om måneden får de "kun" lov til at købe en ny bil i denne tid som er på 1.8 kubik istedet for de normale 2.0 kubik de må købe.Alle politikerene skal nemlig i disse dage til at købe deres nye biler på statens regning.Benzinudgifter optil 1000 euro om måneden bliver også dækket af staten.Denne nyhed gjorde ikke grækerne mere villige til at betale endnu flere skatter....

Mon ikke de fleste af jer kan forstå hvorfor grækerne i denne tid -taler om at der foregår et vanvid i denne tid i Grækenland -og at det for grækerne ikke drejer sig om,at Grækenland ikke skal betale sin gæld -men om hvilken måde og med hvilke midler dette sker på -og fra hvem.Som det sker her og nu -får man ikke skrabet pengene sammen og samtidig er man ved, at ødelægge et meget stort antals grækere liv og mulighed for, at få bare de mest basale behov dækket som mad og husly.Og dette er ikke overdrevet skrevet ! Man mindsker produktivitet og handel til et minimalt niveau og de konsekvenser der følger med dette -samtidig med, at man kræver flere penge fra befolkningen.
Her og nu er der mange der sælger deres guldtænder og smykker for at overleve -men det er jo en kortvarig løsning..De mange store beløb som er kommet i lommerne på visse personer via snyd og bedrageri -gøres der fortsat ikke noget for at finde.

De mange nye indgreb skulle der afstemmes om i søndags i parlementet -men er udsat til tirsdag den 27 september og rygtet siger, at årsagen er,at mange af Papandreos partifæller nægter at stemme ja til disse nye indgreb og derfor bruger han disse næste 2 dage til at indkalde hver enkelt for, at presse et ja til afstemningen.Ved sidste indgrebsafstemning var der iøvrigt en af Papandreos partifæller der stemte nej -og han blev smidt ud af parlementet samme dag.....Demokrati ?? tja......

Der vil pga disse nye indgreb være strejke i Grækenland den 27 og 28 september -busser -trolleyer og efter sigende alle taxaer vil strejke.Om dette også går ud over flytrafikken vides ikke i skrivende stund..

 • Kommentarer(1)//karen.dinkretaferie.dk/#post71

Lidt sommernyt fra Kreta.

Karens nyheder 2011Oprettet af Karen tir, august 23, 2011 19:02:10
Sommervejret fortsætter på Kreta og efter en periode med optil 40 grader de fleste dage er denne tid nu præget af "kun" 25-30 grader og lidt køligere om aftenen.
Den 15 august var det jo var jomfru Marias dødsdag og en nationaldag samt en af de vigtigste dage der fejres i Grækenland og hvor der i mange landsbyer holdes en landsbyfest hvor alle deltager med tilskud til mad -vin og dans.Og man har selvfølgelig været i kirke om morgenen.
Iøvrigt når jeg nævner kirke,kommer jeg til, at tænke på den diskussion, der er især i denne tid mellem regeringen og den Græsk Ortodokse Kirke,idet regeringen vil gøre det lovligt, at man kan vælge at blive brændt når man er død og som indtil nu, ikke har været muligt i Grækenland.
Kirkens tolkning af "fra jord er du kommet til jord skal du genopstå" kan ikke forliges med, at man bliver brændt og asken kommer i jorden istedet for selve kroppen.Derudover pointeres det fra kirken,at man jo ikke kan holde den græske tradition i hævd med mindeafholdelse ved graven, når der ikke er nogen egentlig grav.

Antallet af de græske bryllupper, som normalt foregår her i sommermånederne er faldet drastisk pga krisen.Hvordan det ? Jo,det har jo altid været tradition,at man giver pengegaver til brudeparret -dvs at man lægger en lille kuvert med typisk fra 30-50 euro og uden navn -inden man forlader kirken.Disse pengegaver har været den vigtigste del, for at bryllupsparret har kunne betale selve bryllupsfesten, som jo ofte består af flere hundrede inviterede gæster.Men mange grækere har ikke længere råd til, at give pengegaven,så istedet kommer der ingenting eller bare en lap papir i kuverten og brudeparret får ikke den forventede "indtægt" til bla, at betale festen.At man gifter sig i kirken og ikke holder fest bagefter er uhørt -så derfor er grækerne begyndt på at gifte sig på rådhuset eller slet ikke!
Og ja, Krisen fortsætter i fuld styrke.Det er ikke altid at man lægger mærke til denne som feriegæst -for de som ikke længere har bil at køre i -eller penge til at gå ud i byen eller ikke har arbejde,ser man jo ikke som feriegæst.Man ser dem som endnu kan få det til at løbe rundt økonomisk og de butikker der fortsat er åbne.Man ser heller ikke på de ansatte at de er gået kraftigt ned i løn -gennemsnitslønnen ligger nu på 700 euro og indenfor turistsæsonen er det normalt, at man kun har en fridag eller slet ingen om måneden.Man vil dog som feriegæst lægge mærke til de mange lukkede butikker.I løbet af de først 6 måneder i året er der 147 erhvervsdrivende har har været nødt til at lukke deres butik/bar/taverna i Chania by..De fleste steder melder restauranter og cafeer med en nedgang på 40% af omsætningen og de som endnu har åbent,kæmper en kamp for at holde "skansen".
Derfor er den nye lov som er kommet fra eu (fra lånepakkens betingelser) om en momsforhøjelse fra 13% -23% den 1 september på mad og drikke der serveres på restaurenter samt cafeer for mange som et slags "dødsstød" for de endnu overlevende.MEN MEN -emnet stopper ikke her !!! Det er en regel, som efter lydende kun vil gælde i 4 måneder -dvs alle restaurationsejere skal betale 600 euro hver især for, at få ændret deres kvitteringsystem til 23% og så betale igen om 4 måneder for, at få ændret det tilbage igen til 13%!
Og sidst og ikke mindst ! Har man som udlænding købt en all-inclusive pakke til en græsk ferie og købt denne i udlandet så betaler man kun 6.5% moms på ovenstående og der vil derfor skulle laves 2 forskellige prislister.Hvis en græker køber en all inclusive pakke i Grækenland betaler han dog stadigvæk 23% moms.
Derudover vil der for alle være forskellige % moms udfra om man står -sidder eller tager maden med hjem -eller får den leveret i hjemmet -så de fleste grækere er allerede inden loven er trådt i kraft -umådelige forvirrede -udover at være chokeret over at deres indtægt fortsat daler -medens udgifterne stiger. Dog er den gode nyhed,at skoler og hospitalers cafeer ikke bliver pålagt nogen momsforhøjelse.

Og så til noget helt andet...
Der var forleden arrangeret en uge med fremvisning og salg af lokale produkter i byen Kissamos -og i forhold til samme i Chania,var udstillingen i Kissamos et absolut "overflødighedshorn" med et bredere udvalg af produkter.Lokalt producerede lædersandaler -oliventræ genstande -smykker i alverdens materialer -lokale likører og mamelader udover de gængse produkter som vin -honning og olivenolie..
Udstillingen var en stor succes for grækerne som troppede op i stort antal fra de mange landsbyer i oplandet og turister var der i meget lille antal.Måske fordi man gør mere ud af at reklamere for udstillingen i Chania by indenfor turistbureauerne.
Herunder lidt billeder fra Kissamos markedet og link til en af de få udstillere der tilbyder en hjemmeside -om deres produktion af bla royal jelly se her http://www.orfanoudaki.gr/engindex.php
Til sidst -for de som har mulighed for en ferie på Kreta i September og oktober, hvor der jo stadigvæk er direkte fly fra Danmark og vejret plejer fortsat, at være sommerligt her på Kreta -så kig på linket på forsiden om tips mht flybilletter og boliger.
Mange hilsner Karen. • Kommentarer(0)//karen.dinkretaferie.dk/#post70

lejlighederne Konaki

Tidl.gæsters lejl/vær.lejeOprettet af Karen tir, august 23, 2011 08:44:58

http://www.dinkretaferie.dk/rethymnon/kontakilejligheder/konaki.htm

Det er for folk som ønsker, at bo i lokale omgivelser, roligt, ikke meget turist præget. Panormo er nok ikke for de unge der er til fest og farver, alligevel mødte vi unge mennesker som også så ud til at have en dejlig ferie. J. Hyggelig by, meget imødekommende lokalbefolkning, som virkelig åbner op og gerne fortæller når man spørg ind. Vi spiste stor set dagligt på 'Stavroula Taverna', og blev næsten ”adopteret” af værtinden. Via vores snak med hende, fik vi en del indblik i den almindelige græske borges liv.Meget interressant. Det var meget rørende da vi sagde farvel den sidste aften..
Birgitte Hansen & Familie august 2011
Måske bør skrives at boligen ikke er så egnet til børnefamilie,hvis man forventer der er mulighed for aktiviteter på stedet. Men det var ikke noget vi oplevede, kun en tanke vi gjorde os.

Konaki er en smuk og velholdt oase i en lille rolig og charmerende by. Det er det helt perfekte sted til dem, der søger ro og afslapning i en hyggelig og gæstfri atmosfære. Ejerne, Maria og Nikos, bor selv på stedet og vi bliver behandlet som deres personlige gæster.
Samtidig er der ganske kort gåafstand til to gode sandstrande, til minimarked og til en halv snes hyggelige restauranter og cafeer. Byen er ikke fyldt af turister og påtrængende sælgere. For os var det den helt rigtige base for en hyggelig ferie tæt på det græske Kreta. Asbjørn Asmussen & Familie juli 2011

Panormo er en fin lille afslappet by mellem to store byer. Der er turister, men det er ikke overvældende. Strandende er rigtig gode og ikke overfyldte.Konakilejlighederne er rigtig fin standard, hyggeligt miljø og et rigtig rart og velkommende værtspar. De bedste restauranter fandt vi oppe i de mindre gader hos bla. Geronimo og Makis. Ane Vibe Jensen & Familie juli 2011

Panormo er et dejligt sted, hvis man vil opleve en by, som har bevaret sin lokale charme og stemning og alligevel gjort plads til turister. Byen er ikke overrandt, men der er liv og hyggelig stemning på stranden om dagen og på tarvernaerne og i gaderne om aftenen. Der er ingen, der står og ”hiver” dig ind for at spise og drikke, som du kan opleve i fx Rethymno. Man får lov at gå rundt i fred – skønt!Stranden og byen er børnevenlig, hvilket man dog ikke helt kan sige om ferieboligen i Konaki, hvor ro og renlighed prioriteres højest af værterne. Velegnet til folk der søger dette. Ea og Jens Raavig juli 2011

 • Kommentarer(0)//karen.dinkretaferie.dk/#post69

Lidt nyt fra Kreta !

Karens nyheder 2011Oprettet af Karen man, august 01, 2011 09:23:23

Her omsider lidt nyt fra Kreta !

Det har været og er stadigvæk en ret travl tid for mig -mange feriegæster og lidt ekstra opgaver med at hjælpe feriegæster med alternativ transport pga taxastrejken som fortsætter nu på ca 20ende dag.Det ser ikke ud til at taxachaufførerne har tænkt sig at stoppe strejken foreløbig med mindre, at deres krav om, at regeringen trække loven tilbage mht en liberalisering af erhvervet og det er der ikke nogen tegn på, at regeringen har tænkt sig:Forklaringen på strejken kommer her:

Nye afgifter og forhøjelse af momsen, så det er blevet dyrere, at køre i taxa og derfor mindre at lave for taxachaufførene -især i grækernes krisetid og dermed en lavere indtægt Derudover er reglen om en "liberalisering" af taxaerhvervet det, som har været "dråben der fik bægeret til at flyde over" -dvs det er idag nemt, at tilegne sig en taxatilladelse og regeringen har fjernet den store udgift på, at få selve tilladelsen samt fjernet loven om et begrænset antal taxatilladelser og i forvejen er antallet af taxaer meget større end efterspørgslen.Idag vil det koste kun ca 3000 euro at få en tilladelse imodsætning til ca 80000 euro tidligere.
De "gamle" taxaer har idag pga krisen, store problemer med at kunne betale af på deres store banklån der skal afbetales fra dengang det kostede 80000 euro at få en tilladelse og derfor ønsker de ikke ny konkurrence fra nye taxaer i en forvejen svær tid.Og de kan med den nye regel heller ikke sælge deres tilladelse videre som tidligere -til en pris de ville kunne nærme sig en gældsfri tilværelse.
Iøvrigt er det Eu der har forlangt denne nye regel i et af kravene for lån til Grækenland og den gælder ikke kun taxaerhvervet men også bla advokater -notarer -arkitekter mm.Man mener, at man på den måde kan "sætte gang" i et et "dødt krisemarked" .......

Det skal nævnes at Ktel -det græske offentlige busselskab har sat ekstra busser ind mellem bla lufthavnen i Chania og selve chania by -og tiderne kan man se på dette link (nederst på siden) http://bus-service-crete-ktel.com/timetabledet.php?line=3&lg=2 og busser i det hele taget på Kreta på dette link http://bus-service-crete-ktel.com/

Derudover har det været muligt for mange feriegæster at komme med nogle af charterbusserne mellem lufthavnen og byer hvis der har været plads.

1 august idag og det er den sædvanligvis måneden for grækernes ferie.Iår ser det ud til at et stort antal grækere bliver hjemme -dvs især de mange som bor I athen området som plejer at tage på de græske øer på ferie.De der tager på ferie har udtalt at det istedet for 1 uge eller mere,kun bliver et par dage i år.Og dette naturligvis pga krisen og pengene er små.
I august kommer også ekstraregninger til alle grækere fra skattevæsenet og en ny regel om at skylder man fra 5000 euro og ikke betaler kommer man i fængsel.Måske har regeringen fundet ud af,at der vist ikke er plads til så mange mennesker i de græske fængsler -for der er rygter om at beløbet nu sættes op.
At grækerne ikke kan finde beløbene til, at betale hvad de skylder -kan man bla se ved at både el og vand selskaber har lavet en afbetalingsordning på regningerne som grækerne ikke kan betale for vand og el -og istedet for at selskaberne lukker for det store antal boligers adgang til vand og el har man altså lavet en afbetalingsordning.Men det er ikke kun indenfor el og vand man har været nødsaget til at lave afbetalingsordninger -selv momsbetalingen hos selvstændige -har man lavet en afbetalingsordning for momsen.

Hvad andet nyt ? Jo,jeg synes lige,at jeg vil nævne et emne som er lidt tankevækkende for mig og måske også for andre læsere -og helt nyt er det egentlig ikke!

Den normale tankegang er jo,at det normalt er feriegæster der klager hvis der er noget at klager over mht en feriebolig.Heldigvis er disse klager meget sjældne for Dinkretaferie!

Men jeg får faktisk klager fra nogle af mine ferieboligudlejere -hvoraf de fleste er mangeårige kontakter med et positivt og tillidsfuldt samarbejde.Klagerne går kort sagt ud på,at nogle feriegæster især med børn -efterlader deres bolig med et kaos af unødvendig skrald og kaos så rengøringspersonalet skal tilkaldes for ekstra timer idet de ikke blot skal gøre rent men bruge megen tid på at rydde op og smide ud.Derudover at der vises megen lidt respekt for boligens inventar.Det er heldigvis ikke et stort antal af klager -men jeg nævner dette,blot så man måske tænker lidt mere over, at en ferie i en feriebolig -er der brug for gensidig forståelse og respekt for en feries succes ! Og jeg må indrømme at jeg bliver ret så flov på min danskers rødder vegne når jeg får disse klager! Ikke mindst pga mit tætte samarbejde med udlejeren som altid gør det bedste de kan,for at mine feriegæsters ferie bliver en succes!

Som I sikkert har set på forsiden af dinkretaferies hjemmeside -er der nu lavet et link til arrangementer på Kreta og denne vil blive opdateret i løbet af denne uge med mange spændende nye arrangementer !

 • Kommentarer(1)//karen.dinkretaferie.dk/#post68

Villa Helios Maleme

Tidl.gæsters hus/villaferieOprettet af Karen man, august 01, 2011 08:19:58

http://www.dinkretaferie.dk/Chania/helios.htm

Vi var 8 mennesker af sted i maj måned og boede i Villa Helios i Maleme.
Da vi var både børn og voksne, der skulle af sted, var der flere hensyn der skulle tages, inden vi bookede vores ophold. Karen var i denne proces utrolig sød, imødekommende, serviceminded og ikke mindst meget tålmodighed ift vores krav. Karen var meget hurtig i sine tilbagemeldinger og vi følte hele tiden, at der var en god og ærlig kontakt i vores mange mails frem og tilbage. Der var helt klart tale om en kontakt, som var til at stole på.
Karen kom selv med forslag til, hvor vi ville få den bedste ferie og var samtidig også meget lydhør overfor vores ønsker.


Da vi ankom til villaen først på aftenen, var ejeren til stede og hun viste os rundt i huset. Der var indkøbt de mest nødvendige ting til os, som var sat i køleskabet. Der manglede ikke noget! Det var fuldstændig fantastisk, at opleve, at der var styr på det hele og huset var endda over vores forventning.

Vi kan varmt anbefale andre at bruge DinKretaFerie og det er absolut ikke sidste gang, vi vil benytte os af villaleje på Kreta.
Det er trygt og rart, at der er en dansker i området, som kan træde til og hjælpe, såfremt man skulle få behov.
Karen - tak fordi du gav os en rigtig dejlig ferie!

Kh Familien Harder

 • Kommentarer(1)//karen.dinkretaferie.dk/#post67

Lejl.Zorbas

Tidl.gæsters lejl/vær.lejeOprettet af Karen tir, juli 05, 2011 10:52:47

http://www.dinkretaferie.dk/georgioupolis/zorbas.htm

Efter ophold i Rethimnon, Chania, Kato stalos – Platanias mm og Camping Chania, vil jeg gerne forslå Georgeopouli som et supersted for børnefamilier. Byen er overskuelig, der er ikke megen trafik – det ER en by med grækere og ikke kun turistområde – stranden er fin for børn, samt hyggen ved havnen og livet omkring. Byen ligger centralt for udflugter, både med bil, bus og til fods. Der er gode muligheder for indkøb af dagligvarer og stort set alle restauranter er gode.

Og så er familien Apostolakis både venlige og hjælpsomme – og hyggeligt at man ser hele familien og dens liv.

Vi er garvede kretafarere ;-) men var meget glade for din oplysning om Asteri. Et fantastisk sted som fortjener større opmærksomhed.

Vi kunne foreslå Træmanden (www.woodenmuseum.gr) i Axos Milopotamou…

en utrolig oplevelse med en kunstner der også gerne (og godt) fortalte om sine værker. Vi ”opdagede” det tilfældigt da vi kørte gennem byen.


Birgitte Ørhgaard juni 2011

 • Kommentarer(0)//karen.dinkretaferie.dk/#post66

Landhuset Petros

Tidl.gæsters hus/villaferieOprettet af Karen tir, juli 05, 2011 10:45:40

http://www.dinkretaferie.dk/Chania/petros.htm


Med den lille lukkede gårdhave giver Petros House mulighed for en afslappende ferie i rolige omgivelser væk fra hoteller og turisme, men alligevel med mulighed for at handle dagligvarer og spise ude på restaurant uden at være afhængig af lejebil.

Vi kørte nogle ture til landsbyerne i området. En af dagene kørte vi til Fres, videre mod vest gennem bla.Ramni, Kambi,Drakona og Theriso og nød på hjemturen den smukke tur op gennem kløften ,Britta og Ole Larsen juni 2011

 • Kommentarer(0)//karen.dinkretaferie.dk/#post65

Lejl Comoranos

Tidl.gæsters lejl/vær.lejeOprettet af Karen tir, juli 05, 2011 10:40:54

http://www.dinkretaferie.dk/kissamos/cormoranosapartments/cormoranos.htmVi havde meget glæde af den bil vi havde lejet dernede, men der er let adgang til spisesteder lige i området. Skal der handles ind skal man ind til Kissamos. Kissamos kan også anbefales, da der er rigtig mange gode spisesteder.

Vi synes, det var rigtig rart, at poolen ikke var overbelagt, og at stedet ikke ligner alle andre turiststeder.

Det var rigtig hyggeligt, at Maria lavede hjemmebag til os nogle gange i løbet af ugen. Og så smagte det rigtig godt.

Vi har ikke selv børn, men vi kunne forestille os, at det er et godt sted at have børn med til. Der var f.eks. børnebassin i poolen.

Vi er åben for at tage til Kreta igen og meget gerne ligesom nu, hvor vi har lejet noget igennem dig. Vi føler, vi har set noget andet af Kreta end alle andre og dermed fået nogle uforglemmelige oplevelser. Selvom vi også har set noget af det mere turistede Kreta. Søren og Rie juli 2011

 • Kommentarer(0)//karen.dinkretaferie.dk/#post64

Strejke og demonstrationer

Karens nyheder 2011Oprettet af Karen ons, juni 29, 2011 15:46:55

Tankevækkende er det for mange i Grækenland i disse dage samt idag også,at de ca 200 stks ballademagere ødelægger hele billedet af en ellers meget fredelig og seriøs demonstration på syntagmapladsen i Athen med flere hundrede tusinde mennesker.

Måden der laves ballade på, er nu så tydelig udfra den samme struktur og kun på strejkedage, at mange nu ikke er i tvivl om at disse personer er bestilt til at ødelægge billedet af demonstrationen.At der ved hver episode,hvor der sker anholdelser af ballademagerne,er "sivet ud" at der er politifolk blandt de anholdte ballademagere forstærker mistanken om at disse "ballademagere" er bestilt til at ødelægge det fredelige billede af demonstrationen.
Et ikke særligt opmuntrende klip,( link herunder) og som er et af de få klip ud af mange som endnu ikke er blevet fjernet fra youtube som viser ballademagere under episoderne i Athen, samarbejder med politiet .Fra 0.13 min i klippet hvor det er ballademagerne der fredeligt vises bort med våben i hånden -I starten af klippet er der iøvrigt også gamle velkendte ballademagere blandt mængden af politi -som en tv journalist i et græsk tv program,ved langsom filmvisning af klippet ses tydeligt og som politiet blot førte fredeligt væk ind i parlementet uden håndjern men ...endda med diverse våben i hænderne.Som journalisten udtaler -er det ikke almindeligt at man ved en anholdelse lader den anholdte have våben i hånden !Journalisten havde politichefen i et telefon interview om episoden for at få en forklaring.En meget latterlig forklaring kom fra politichefen til stor harme for journalisten.Forklaringen var at det faktisk var en anholdelse -bare en fredelig anholdelse for som man kunne se, blev ballademageren jo ført væk..men hvor er håndjernene spurgte journalisten ? og hvorfor har den anholdte våben i hånden ? Politichefen kunne ikke give klart svar på dette.
Jeg håber at dette klip samt de andre klip herunder, kan få mange til at være lidt mere skeptisk overfor de almindelige mediers formidling af bla episoderne i Athen de sidste dage!
Mindst 400 fredelige demonstrerende grækere blev derimod såret af politiet enten ved direkte slag eller pga den kraftige tåregas som græske lægeprofessore har udtalt er så stærke at de er ulovlige.Flere almindelige grækere -deriblandt også ældre fredelige grækere blev udsat for politiets vold og mange grækere beretter idag om det voldelige politi overfor fredelige grækere der blot var tilstede. Se eksempel på politiets behandling af fredelige demonstranter herPolitiets store brug af tåregas i et stort område -tvinger den ellers fredelige forsamling af flere hundrede tusinde grækere til at opløses og kun ballademagerne bliver tilbage som det man ser i medierne verden rundt. Se link her hvordan den store mængde af fredelige grækere kan opløses via politiets tåregas.

Iøvrigt er tåregassen så kraftig at flere siger,at den er ulovlig. Selv i det græske parlement som bliver vist live i disse timer -nævner flere medlemmer,at det ser ud til at regeringen med vilje laver et dårligt billede af demonstrationen samt dermed også en undskyldning for at bruge tåregas og dermed opløse forsamlingen.Udover dette tales der med store stemmer og uenighed om eftermiddagens kommende afstemning om spareplanen som blev vedtaget ved mundtlig afstemning så alle ved hvem der stemte ja eller nej!

 • Kommentarer(0)//karen.dinkretaferie.dk/#post63

Nye ministre -Valg? -tysk selskab skylder 1.1 bill euro...

Karens nyheder 2011Oprettet af Karen fre, juni 17, 2011 08:45:50

Onsdag var der generalstrejke i Grækenland -årsagen behøver jeg vist ikke at skrive om mere.Lufttrafikken var en af de få der ikke blev berørt.
På syntagma pladsen samledes igen de flere hundrede tusinde grækere for at vise deres modstand af regeringens politik og økonomiske indgreb.
En gruppe på ca 200 mennesker ud af de mange hundrede tusinde grækere -de fleste havde påført sig hætter og startede ballade med politiet som endte med at tåregas blev brugt både fra politiet på jorden og fra helikoptere fra luften.
Den ellers fredelige forsamling af hundrede tusinde grækere på syntagmapladsen som var et stykke fra optøjerne -som iøvrigt havde musik og dans medens de demonstrede for at holde modet oppe -blev ikke de billeder der gik verden rundt -men det mindre antal af ballademagere som befandt sig i gaderne tæt på syntagmapladsen.
Tåregassen gjorde det dog umuligt for den store fredelige samling af blive på pladsen og demonstrationen blev opløst for en tid -hvorefter man samledes igen senere på aften når tåregasskyerne var væk.
Desværre er mediernes politik kun at formidle de negative nyheder -og hvem ligger mærke til at billederne med balladen ikke er fra selve syntagma pladsen med de mange fredelige grækere ????? Tankevækkende er det,at af de mange som blev anholdt,var også en med et politi id -(blev afsløret af nogle tv medier idag -dog blev navnet ikke afsløret) og dette er ikke første gang efter anholdelse af ballademagere i tidens løb,at der er anholdt personer som har politi id på sig.Hvorvidt det er en politimand som har haft fri den dag og af eget initiativ har haft lyst til at lave ballade på sin fridag eller som nogle rygter siger - politmænd som har haft en speciel opgave sendt af mennesker der ønsker at ødelæggge billedet af fredlige demonstrationer -og som i høj grad lykkedes -vides ikke...

Papandreo har meddelt at han har udvalgt nye ministrer og som vil blive offentliggjordt senere idag. Med denne ændring håber han på,at få flertal igen i parlementet -efter at flere partifæller har truet med at forlade parlementet og deres parti. En af dem forlod sin stilling i parlementet og udtalte til det græske folk -hans undskyldning over at have siddet i parlamentet og været medansvarlig for regeringens indgreb og politik det sidste år og at han fra nu af,vil stå ved det græske folks side men ikke igennem parlementet -han var færdig med politik.
Hvis Papandreos regering ikke kan rette op på den mistillid der er kommet til hans regering med sine nye ministre og på søndag får mindst 151 stemmer ud af de 300 stemmer i parlementet ser det ud til at han er nødt til at udskrive valg.
Samtidig er endnu flere afsløringer kommet for dagens lys af de "dybtgravende" journalister -Nemlig at der er beviser for,at det tyske selskab Hochtief som i sin tid fik til opgave at bygge den nye lufthavn i Atheni 1996 (Hochtief blev oprettet som selskab med partnerskab fra den græske stat) idag skylder den græske stat ialt 1.1 billion euro pga manglende momsbetaling og indkomstskat af fortjenesten i lufthavnen.
Regnskabet ser således ud.

600.000 mill euro for ikke at have betalt moms da lufthavnen blev bygget.
500.000 mill euro for ikke at have betalt skat i perioden fra 1996 for indtægten fra lufthavnen -idet det tyske firma samtidig med byggekontrakten fik rettighederne over lufthavnens indtægter de næste 30 år.
Samtidig er det nu blevet dokumenteret at beløbet som den græske stat skulle betale for byggelsen -fra den ene aftale -til en anden aftale efter at lufthavnen var færdig bygget -blev ændret fra tyske mark til euro istedet -og demed en forskel på det faktiske beløb på 1.9 mill euro som "er forsvundet".
År tilbage var der en retsag -hvor det tyske selskab blev dømt til at betale momsen og skat af indtægten i lufthavnen i Athen.Der blev dog ikke betalt noget beløb.

De dybt gravende journalister har gennemgået flere dokumenter -der viser at intet blev betalt før i 2010 hvor 3.5% af det skyldte beløb blev betalt af det tyske selskab.
Journalisten og tv kanalen har kontaktet det græske økonomiministerie og har fået skriftligt svar tilbage om,at det desværre ikke er lykkedes at få det tyske selskab til at betale det skyldne beløb.
Harmen er naturligvis stor -at endnu et stort beløb ikke bliver brugt til betalingen af lånet til udlandet men at der koncenteres om at få den almene græker til at betale -men ikke de store selskaber samt et forsøg på at få de store korrupte beløb tilbage der er forsvundet til udlandet som der også fremlægger mange beviser for.

 • Kommentarer(2)//karen.dinkretaferie.dk/#post62
Næste »